24 Eylül 2024 Salı

Hamburg'da 'Rojava devrimi' paneli düzenlendi

Young Struggle, Hamburg'da 33 düş yolcusu anısına Rojava devrimi paneli düzenledi.

Almanya'nın Hamburg kentinde Young Struggle üyeleri tarafından Suruç katliamının 6. yılı dolayısıyla Dema Baranan belgeseli gösterimi yapıldı, Rojava devrimi paneli düzenlendi.

Panelde "Rojava devriminin önemi", "Rojava devrimini neden savunmalıyız" ve "Komünistlerin Rojava'daki yeri ve önemi" başlıkları tartışıldı.

Rojava devriminde ve savunulmasında ölümsüzleşenleri anarak sözlerine başlayan AGİF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pamuk, "Rojava devrimi patlak verdiği ilk günden bu güne kadar sosyalistler, komünistler Rojava devriminin gerçekleşmesinde ve savunulmasında Kürt, Arap, Ezidi, Süryani ve Alevi halkıyla birlikte omuz omuza mücadele etmiş ve bedeller ödemiştir" dedi.

Pamuk, "Rojava'daki şu an işleyen sistem, yani demokratik özerklik, özyönetimle yönetiliyor. Kadın meclisleriyle, gençlik meclisleriyle, halk mahkemeleriyle kendi kendini yöneten bir irade açığa çıkmıştır. Bu da emperyalist ülkeleri rahatsız etmektedir. Bölgesel devrim perspektifiyle hareket eden komünistler Rojava devriminde yerini aldılar ve can feda bir direnişle mücadeleyi zafere ulaştırdılar" diye belirtti.

Rojava devriminin Ortadoğu halklarına umut olduğu vurgulayan Pamuk, "Başını Türkiye faşizminin çektiği emperyalist ülkelerinde korkulu rüyası olmuştur. Çünkü Rojava devrimi bölgede büyürse emperyalist devletleri de ordan söküp atacaktır" diye kaydetti.

Pamuk, "20 Temmuz 2015 yılında, 'Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz' şiarıyla Kobanê'nin inşası için ve oradaki halkla buluşma, çocuklara oyuncak götürmek isteyen SGDF'liler, faşist Türk devletinin istihbarat örgütü MİT ve IŞİD işbirliği ile gerçekleştirilen katliamda 33 kızıl karanfil aramızdan aldı. Bu aslında apacık bir mesajdı. Türkiye devrimci hareketinin, sosyalistlerin, komünistlerin Kürt halkı başta olmak üzere Ortadoğu halkıyla birleşmesinden korkan, faşist Türk devleti, 2019 Newroz'unda MLKP Rojava Komutanı Baran Serhat'ı (Bayram Namaz) yine MİT ve IŞİD'in işbirliği ile Serêkaniyê'de suikast sonucu katledilmesi tesadüf değildir" diye vurguladı.

Türkiye'de ise birleşik mücadele ile kurulan HDP'ye saldırıların sürmesi, çalışarlarının tutuklanması hatta katledilmesinin Kürt hareketini yalnızlaştırma ve tasfiye çabası olduğu ifade eden Pamuk, "Fakat boşa bir çabadır, gerek Türkiye'de gerek Kürdistan'da birleşik mücadele güçleri var oldukça son sözü hep direnenler, kadınlar, gençler, emekçiler söyleyecektir" dedi.

Panel soru ve cevaplarla sona ererken 20 Temmuz'da Hamburg'ta yapılacak anmaya da çağrı yapıldı.