1 Ekim 2024 Salı

'Halkların Demokratik Partisi yalnız değildir'

EMEP, EHP, Halkevleri, SMF, TİP ve TÖP, HDP'ye dönük Ankara'da yaşanan faşist provokasyona karşı iktidarı uyararak, kirli oyunlara ve kumpaslara geçit vermeyeceğinin altını çizdi.

Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'ne yönelik faşist provokasyon ve saldırıya karşı ortak bir açıklamayla tepki gösterdi.

"Yoksulluğa itilen halkın büyük öfkesi karşısında AKP iktidarı, bir kez daha Kürtleri, kadınları ve HDP'yi hedef alan provokasyonlara ve zorbalığa sarıldı. İktidarı uyarıyoruz. Bu tehlikeli girişime derhal son verin. Sizi bu kumpaslarınız da kurtaramayacak" denilen açıklamada, provokasyonun benzerinin İzmir'de Deniz Poyraz'ın katledilmesiyle yaşandığı ifade edildi.

Milyonların oyunu ve desteğini kazanan HDP'nin yalnız olmadığı dile getirilen açıklamada iktidarın oynamaya çalıştığı kirli oyuna izin verilmeyeceği vurgulandı. Açıklama, şöyle devam etti: "Gözaltına alınan HDP üye, yönetici ve avukatları derhal serbest bırakılsın.  HDP Genel Merkezi önündeki polis ablukası derhal kaldırılsın. Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ı tehdit eden kişi hakkında derhal soruşturma ve yargılama başlatılsın."