30 Eylül 2024 Pazartesi

Halka 'terbiyesizlik yapma lan!' diyen Ilgın Kaymakamı yuhalandı

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi'nde, açılması planlanan kömür ocağı için tarlalarının kamulaştırılmasına karşı gelen mahalleli karayolunu trafiğe kapatırken, eylemlerini sonlandırmaları için bölge halkıyla görüşmeye gelen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, yaşlı bir kişiye "Terbiyesizlik yapma lan" demesi üzerine halk tarafından yuhalandı.

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi'nde 3 Ocak'ta AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun 165 bin metrekare sahada kömür üretim faaliyetlerini devam ettirebilmesi için acil kamulaştırma kararı alındı.

MAHALLELİ YOLU TRAFİĞE KAPATTI
Kararın ardından yaşam alanlarında kömür madeni istemediklerini, köyde her evde bir kanser hastası olduğunu belirten bölge halkı Çavuşcugöl-Tursunlu kara yolunu bir süre trafiğe kapattı.

Yolu trafiğe kapatan bölge halkına Jandarma saldırdı. Eylem devam ederken Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu bölge halkı ile görüşmeye geldi.

YAŞLI KİŞİYE 'TERBİYESİZLİK YAPMA LAN' DEDİ
Bölge halkıyla köy meydanında bir araya gelen Kaymakam Kadiroğlu'nun arkasında oturan yaşlı bir adama "Terbiyesizlik yapma lan" diye çıkışması üzerine ortalık karıştı.

Kaymakamın sözlerine sinirlenen adam, "Sen terbiyesizlik yapma lan! Sen kimsin de bana lan diyorsun" diye tepki gösterdi.

JANDARMA HAVAYA ATEŞ AÇTI
Kaymakamın sözlerine tepki gösteren halk Kaymakamı yuhaladı. Tepkiler üzerine Kaymakam Kadiroğlu'nun bölgeden ayrılmak için aracına gittiği sırada Jandarma ve halk arasında arbede yaşandı. Jandarma halkı dağıtmak için havaya ateş açtı.