23 Eylül 2024 Pazartesi

Halk Cephesi: 4 devrimcinin cenazeleri derhal teslim edilsin

Meriç nehrinde katledilen 4 devrimcinin cenazelerinin derhal ailelerine teslim edilmesi çağrısı yapan Halk Cephesi, emperyalizm ve faşizme karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Halk Cephesi, Meriç nehrinde katledilen devrimciler Harika Kızılkaya, Özkan Güzel, Burak Ağarmış ve Erdoğan Çakır'a ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Devrimcilerin AKP faşizminin güçleri tarafından katledildiği belirtilen açıklamada, rejimin bu emri emperyalist güçlerden aldığı ifade edildi.

"Harika Kızılkaya, Özkan Güzel, Burak Ağarmış ve Erdoğan Çakır devrimciliğin onurunu taşımaktadırlar. Onlar 4 kızıl karanfil devrimlerin ve devrimciliğin tek kurtuluş olduğunu haykırmaktadırlar. Emperyalizmin devrimciliğe ve devrimcilere saldırı yöntemlerinden biri de onları işkencelerle gözaltına almak, tutuklamak ve katletmektir. Bu yöntemlerle devrimciliği bitirebileceğini sanmaktadır" denilen açıklamada, emperyalizm ve faşizme asla teslim olunmayacağı vurgulandı.

Tek kurtuluşun direnmekte olduğu kaydedilen açıklamada, katledilen 4 devrimcinin cenazelerinin derhal ailelerine verilmesi çağrısı yapıldı.