1 Ekim 2024 Salı

'Haksızlığa karşı çıkan din görevlisini ölüme sürüklediler'

Siverek müftüsüyle tartıştığı için koronavirüsten ölen kişilerin cenazelerini defnetmek için görevlendirilen imam Osman Çilenti'nin ölümüyle ilgili açıklama yapan HDP Urfa İl Örgütü, "Sıkıştığı her konuda dini kullanan anlayış kendisine boyun eğmeyen haksızlığa karşı çıkan bir din görevlisini bile bile ölüme göndermiştir" tepkisinde bulundu.

Urfa'nın Siverek ilçesine bağlı Burçalık köyünde iki yıldır camii imamı olarak görev yapan Osman Çilenti, müftünün uygulamalarına karşı çıktığı için herhangi bir önlem alınmadan koronavirüsten ölen kişilerin cenazelerini defnetmekle görevlendirildi. Koronavirüs kapan Osman Çilenti iki hafta önce yaşamını yitirdi. 

Osman Çilenti'nin yaşamını yitirmesiyle ilgili açıklama yapan HDP Urfa İl Örgütü, ailenin susmayarak hakikati anlattığını söyleyerek, "Acılı aileyi ziyaret etmek yerine aileyi yalanlamayı tercih etmek bu iddiaların doğruluğunu teyit eder konumdadır" ifadelerini kullandı. 

Açıklamada, "Sıkıştığı her konuda dini kullanan bu anlayış kendisine boyun eğmeyen haksızlığa karşı çıkan bir din görevlisini bile bile ölüme göndermiştir. Bu da bize bir kez daha gösteriyor ki siyasal islam örtüsü altında tüm haksız ve hukuksuzlukları devam ettirenler en büyük zararı da inançları sömürerek, topluma, dine ve din görevlilerine vermektedir. HDP Urfa il örgütü olarak kamu kurum ve kuruluşları içerisinde kök salmış olan bu tahakkümcü, liyakattan uzak zihniyeti kabul etmiyor ve Siverek’te bir imamın alenen ölümüne neden olan bu acı olayın aydınlatılması için partimiz ve Urfa milletvekillerimizle olayın takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz" ifadelerine yer verildi. 

HDP ÇİLENTİ'NİN ÖLÜMÜNÜ MECLİS GÜNDEMİNE GETİRDİ
HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan da Cumhurbaşkanı Danışmanı Fuat Oktay'a yanıtlaması için soru önergesi verdi. 

Osman Çilenti'nin ölümüyle ilgili tanık anlatımlarını aktaran Öcalan, "Osman Çilenti'nin ölümü ile ilgili bir ihmal olup olmadığına yönelik bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa hangi aşamadadır? İlçe Müftüsünün boş kadrolara haksız biçimde kayınbabasını ve kayınlarını atadığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise söz konusu atamaların usulsüzlüğüne dair bir işlem yapılacak mıdır?" sorularını yönetti.