23 Eylül 2024 Pazartesi

Hakmar, boykottan rahatsız oldu

#HakmaraGitme boykotundan rahatsız olan halk sağlığı ve işçi düşmanı Hakmar Express yoruma kapalı bir açıklamaya itibarının zedelendiğini iddia etti işten çıkarılan ve hakkını arayan işçiyi karalamaya çalıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Mağaza Market-Sen, "Hakmar'a gitme" diyerek boykot çağrısını sürdürdü. 

Sakarya Erenler'deki Hakmar'da bozuk ürün satmaya karşı çıkan Mağaza Market-Sen üyesi Şener Demir'in Kod 46 ile işten çıkarılmasına karşı direnişi dayanışmayla sürüyor. 

Sosyal medyada #HakmaraGitme etiketiyle düzenlenen tag eylemi kısa sürede tredtopic olmuştu. Bunun üzerine halk sağlığını yok sayan işçi düşmanı Hakmar Express sosyal medyada yoruma kapalı bir açıklama yaptı. 

Tıpkı Migros, Yemeksepeti, Scotty, Hepsijet'te olduğu gibi itibarının zedelendiğini işçinin hakkını yemediğini iddia eden Hakmar Express, işten atılan Demir'in iddialarının da asılsız olduğunu öne sürdü. 

Mağaza Market-Sen, konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Hakmar'ın sendikanın açıklamalarını dikkate alıp gerekli düzenlemeleri yapmak yerine sendikayı ve işten atılan işçiyi karaladığı belirtilen açıklamada, işçiye sahip çıkan binlerce kişiden Hakmar'ın rahatsız olduğunu kaydetti. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İşçilerin hakkını yiyenlerin karşısındayız, itibarını gerçekten düşünenlerin bu tarz açıklamalar yerine işçilerin hakkını teslim etmesi gerekir. Zira işçileri sömüren hiçbir patron itibarlı olamayacak. Mağaza Market-Sen olarak gerekli bütün hukuki adımları atıyoruz. Hakmar Express, üyemiz Şener Demir'in 'asılsız' olarak nitelendirdiği delillerini mahkemede yakından inceleyebilir.

#HakmaraGitme diyerek üyemize ve Hakmar işçilerine sahip çıkan binlerce yurttaşa sonsuz teşekkürler. Sesimizi ve mücadelemizi Hakmar Express patronlarına birlikte duyurduk. Hakmar Express patronları ve tüm market patronları iyi bilsin; market işçilerinin bir sendikası ve birliği var. Hiçbir işçi yalnız değil. Yaşasın Hakmar ve diğer tüm market işçilerinin birliği!"