29 Eylül 2024 Pazar

Hablemitoğlu suikastı sanıklarından Göktaş yakalandı

Hablemitoğlu suikastı sanıklarından Göktaş, Bulgaristan'da yakalandı. Göktaş'ın Türkiye'ye iadesi için işlemler başlatıldı. 

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı sanıklarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan'ın Svilengrad şehrinde yakalandı.

Kırmızı bültenle aranan Göktaş'ın Türkiye'ye iade edilmesi için Adalet Bakanlığı ve EGM İnterpol Daire Başkanlığı işlemlere başladı. 

NECİP HABLEMİTOĞLU KİMDİR
Ankara Üniversitesi öğretim üyesi olan Necip Hablemitoğlu, Orta Avrupa ve Balkanlar'da Türk eserleri, Türk azınlıkları ve Türk şehitlikleri başta omlak üzere Türklük üzerine çok sayıda kitap ve makale yazdı. 

Alman Vakıflarının kapatılması için mücadele eden Hablemitoğlu, bu vakıfların İzmir'deki altın madenlerine karşı çalışma yürüten çevre savunucularını finanse ettiği iddiasıyla aynı zamanda altın madeni karşıtlarını da hedef gösterdi. 

Hablemitoğlu'nun Gülen Cemaatiyle ilgili yazdığı kitaplar ve makaleler de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hazırlanan "FETÖ/PDY'nin yapısı" başlığı altında anlatılan bölümlere referans oldu. 

Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002'de Ankara'daki evinin önünde başından vurularak öldürüldü. Hablemitoğlu'nun ölümüne ilişkin görülen davada, darbe girişiminden bir gün önce kabul edilen ve Ankara 4. ACM tarafından 8 Haziran 2018'de karara bağlanan "FETÖ Çatı" davası iddianamesinde Hablemitoğlu'nun örgüt tarafından öldürüldüğü iddia edildi. 

Hableminoğlu, yine o dönemde kaleme aldığı "Köstebek" isimli kitabında, Fethullah Gülen Cemaati yapılanması ile ilgili deşifrasyonlar yaptı. Hablemitoğlu, suikastle öldürüldüğü dönemde, MİT Müsteşarlığı için adının geçtiğine yönelik olarak çeşitli gazetecilere demeçler verdi. Suikast tarihinden beri de cinayetin bu nedenle işlenmiş olabileceği sürekli gündemde kaldı.