20 Eylül 2024 Cuma

Habertürk'te işten çıkarmalar başladı

Basımı sonlanan Habertürk, "uygun nitelikte olmayan" çalışanlarını değerlendireceğini söylemişti. Bugün çok sayıda çalışanı işten çıkardı.
Basımının sonlanması ile birlikte işten çıkarmaların başlayacağı belirtilen Habertürk'te işten çıkarmalar başladı. 
 
Ciner Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ çalışanlarına gönderdiği bilgilendirme e-postasında, "Uygun özelliklere sahip olduğunu değerlendirdiğimiz çalışma arkadaşlarımızla grubumuz bünyesinde yol arkadaşlığımızı devam ettirme kararlılığımız mevcuttur. Bu konuda da yönetim düzeyinde yapılan ve yapılacak değerlendirmeler en kısa sürede insan kaynakları Birimimiz tarafından çalışma arkadaşlarımızla paylaşılacaktır" demişti. Bugün kimlerin "uygun özellikte" olmadığı ortaya çıktı.
 
Gazetenin yazı işleri servisindeki tüm editörler ile birlikte gazete çalışanları Ümran Avcı, Müslim Sarıyar, Murat Ataş, Dündar Kale, Hayati Arıgan, Pervin Kaplan, Veli Sarıboğa, foto muhabirleri Sinan Bilgenoğlu, Akıncan Adaban, yurt haber muhabirleri Mehmet Kayahan, Soner Özcan, editör İrem Koca, muhabir Arif Taşkın ve Gökhan Artan da işten çıkarıldı.
 
Magazin servisinden Mehmet Çalışkan ve Bülent İpek dışındaki tüm çalışanların yanı sıra, Gazete Habertürk tv yazarı Mustafa Doğan ile tiyatro yazarı ve editör Ece Saruhan da işten çıkarıldı.