23 Eylül 2024 Pazartesi

Haber-Sen üyelerine Ankara'da polis saldırısı

Haber-Sen'in Ankara'da PTT Genel Müdürlüğü önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırdı. Saldırı sonrası sendikanın genel merkez önünde yaptığı açıklamada, "İbrahim Damatoğlu'nun sürgünü geri alınana kadar eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir" diye belirtti.

Haber-Sen, Genel Sekreterleri İbrahim Damatoğlu'nun sürgün edilmesine ilişkin Ankara'da PTT Genel Müdürlüğü önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırdı. Saldırı sonrası Haber-Sen üye ve yöneticileri sendikanın genel merkezi önünde açıklama yaptı.

"Baskılar bizi yıldıramaz", "Direne direne kazanacağız" sloganlarının atıldığı eyleme KESK Eşbaşkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik de katıldı. Eylemde basın açıklamasını okuyan Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, PTT emekçilerinin Covid-19 pandemisi sürecinde sağlık emekçilerinden sonra sahada en aktif çalışan ve bu süreçten etkilenen emekçiler olduğunu söyledi.

Haber-Sen'in salgının başından itibaren tüm önlemlerin alınması, olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla yaptığı basın açıklamaları ve sosyal medya çalışmaları sonrasında üye ve yöneticilerinin sürgün edildiğini ifade eden Balcan, "Sendikamızın gerçekleri dile getirmesinden rahatsız olan PTT yönetimi şimdi de Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nu Zonguldak'tan Şanlıurfa Akçakale'ye sürgün ederek yasalara aykırı, hukuksuz işlem yapmıştır" diye konuştu.

Haber-Sen'in kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunduğunu hatırlatan Balcan, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele ettiğini vurguladı. Balcan, "Sürgünlere, özelleştirmeye, güvencesiz ve esnek çalışmaya, performans sistemine yani çalışma hayatında iş barışını bozan tüm uygulamalara karşı sesini yükseltmiştir; bundan sonra da güçlü biçimde itirazını sürdürecektir" dedi.

Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, "Sendikamız Merkez Yönetim Kurulunun aldığı karar gereği, Genel Sekreterimiz İbrahim Damatoğlu'nun sürgünü geri alınana kadar eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir" diye belirtti.

Ardından konuşan KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen ise "Bugün bir kez daha sermayenin kalkanları olan kolluk güçleri önümüze geçti. Salgını OHAL gibi haksızlıkların zeminine çevirdiler. Bize ‘kamu sağlığını tehdit diyorsunuz’ diyorlar. Kamu sağlığını tehdit eden patronların ceplerini doldurmak için çarkları döndürenlerdir. Buradan PTT'ye soruyoruz bu talepten neden rahatsızsınız? Bunlar işçilerin hakkı. Kolluk düzenine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Fiili meşru mücadelemiz ile bu sürgünü geri çektireceğiz" diye belirtti.