23 Eylül 2024 Pazartesi

Haber-Sen: Sürgünleri durdurun

Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun sürgün edilmesi birçok kentte yapılan eylemlerle protesto edildi.

KESK'e bağlı Haber-Sen, sendikanın Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun Zonguldak'tan Urfa'nın Akçakale ilçesine sürgün edilmesini birçok ilde protesto etti.

İSTANBUL
Haber-Sen İstanbul Şubesi, PTT'de yaşanan sürgünlere ve işten çıkarılmalara dikkat çekmek amacıyla Sirkeci'de bulunan İstanbul PTT Başmüdürlüğü önünde açıklama yaptı. "Sendika haktır engellenemez. Sürgün insanlık suçudur. Derhâl durdurun." pankartının açıldığı eylemde "Sürgüne hayır" ve "Sendikal haklar engellenemez" dövizleri taşındı. "Direne direne kazanacağız" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını Haber-Sen 5 Nolu Şube Başkanı Özlem Berkit okudu.

Salgın sürecinde oluşabilecek tehlikeleri Genel Müdürlüğe ilettiklerini ancak adım atılmadığını belirten Berkit, "Aldığımız cevap 'camları açıp çalışın, bir şey olmaz' oldu. Bu cevap karşısında, Genel Merkezimiz durumu basın ve kamuoyuyla paylaşma kararı aldı. Basın açıklamaları yapıldı. Evet, PTT yönetimi kamuoyunda oluşan baskı sonucu bir takım göstermelik tedbirler aldı. Ama basın açıklamasına katılan üye ve yöneticilerimizi de sürgün etti" dedi.

Berkit, "Genel Sekreterimiz İbrahim Damatoğlu'nun sürgünü geri alınana kadar eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir. Sadece basın açıklamaları yapmayacağız, ülkemizin dört bir yanından Ankara'ya yürüyerek bu haksızlığı protesto edeceğiz. PTT Yönetimine sesleniyoruz. Sendikal faaliyeti ağır bir biçimde yaralayacak haksız hukuksuz kararınızdan vazgeçin" diye konuştu.

ADANA
Haber-Sen Adana Şubesi, sendikanın Genel Sekreter İbrahim Damatoğlu'nun sürgün edilmesine tepki gösterdi. Sendika binasında yapılan açıklamaya KESK'e bağlı sendika temsilcileri de katıldı. Haber-Sen Adana Temsilcisi Ahmet Aydoğan, PTT işyerlerinde gereken önlemlerin alınması, olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesi için verdikleri mücadeleden ötürü üyelerine soruşturmalar açılıp, sürgün edildiklerini dile getirdi.

Sürgünün insanlık suçu olarak niteleyen Aydoğan, "Sendikal örgütlenmeye ve demokratik hak mücadelesine vurulmak istenen bir darbedir, bu asla kabul edilemez. Tekrar PTT yönetimine sesleniyoruz. Haksız, hukuksuz kararınızdan vazgeçin.Sendikamız Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun sürgününü durdurun. Sendikamız üzerindeki baskılarınıza son verin" çağrısında bulundu.

MERSİN
Haber-Sen Mersin Şubesi de Eğitim-Sen Mersin Şube binasında yaptıkları basın toplantısıyla sendikalarının Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun sürgün edilmesini protesto etti. Haber-Sen 7 Nolu Şube Sekreteri İbrahim Halil Okdem, pandemi sürecinde en haklı taleplerini dile getiren üyelerine soruşturmalar açılarak sürgün edildiklerine değindi.

VAN
Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun sürgün edilmesi Van'da da protesto edildi. KESK Van Şubeler Platformu sendika binasında basın açıklaması yaptı.

Haber-Sen Van Şube Başkanı Hamit Aker, "Önümüzdeki süreçteki  gelişmelere göre, sendikamıza, yöneticilerimize ve üyelerimize yapılan haksız hukuksuz baskıların son bulması, sürgününün durdurulması için ülkenin dört bir yanından Ankara'ya yürüyeceğiz. Saldırıları protesto edeceğiz" dedi.