30 Eylül 2024 Pazartesi

Güneş: Türkiye ve Kürdistan dağlarında savaşı büyütme iddiasının taşıyıcısı olacağız

Kağızman'da şehit düşen MLKP/FESK ve HBDH savaşçısı Sinan Güneş sicil videosunda, faşizme karşı mücadeleyi daha fazla büyütmek için Karadeniz dağlarına çıktıklarını belirtti ve şunları söyledi: "Bu, yeni savaş sürecinin hazırlığı ve partimizin savaş kararlılığının somut bir göstergesi. Güneşin türküsünü söylemeye gidiyoruz. Halkların intikam ateşinin taşıyıcısı olacağız."

Kars'ta şehit düşen MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği ve HBDH savaşçısı Sinan Güneş'in (Sefkan Bulut) sicil videosuna ulaşıldı.

Güneş, özgür alanlarda kaydedilen sicil görüntüsünde, kimlik bilgilerinin yanı sıra Karadeniz dağlarına doğru yola çıkmadan önce mücadele hedeflerine ilişkin görüşlerini aktarıyor.

Güneş kimlik bilgilerine ilişkin şunları söylüyor: "Adım Sinan, Soyadım Güneş, Parti adım Sefkan Bulut. Tokat Almus Kızıldere doğumluyum. Anne adı Nazife, baba adı İbrahim. 1 Temmuz 1993 doğumluyum."

'KARADENİZ, PARTİMİZİN SAVAŞ İDDİA VE KARARLILIĞININ SOMUT BİR GÖSTERGESİ'
MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği'nde görev alacağını belirten Güneş, "Bugün partimizin güçlü bir atılım olarak gerçekleştirmeyi hedeflediği ve önüne koyduğu hedeflerinden biri olan Karadeniz FESK Kır Gerilla Birliği savaşçısı olarak yeni görev alanıma çıkmak üzere hazırlık süreci içerisindeyim. Bu çalışma hem bir parti kadrosu olarak benim bakımımdan hem de partimiz bakımından yeni savaş sürecinin hazırlığı ve partimizin savaş iddiasının ve savaş kararlılığının somut bir göstergesi olarak önümüze koyduğu bir görev. Bu görevde yer almaktan onur duyduğumu belirtmek istiyorum" şeklinde konuşuyor. 

'GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEMEYE GİDİYORUZ'
Gidecekleri her alanda MLKP'yi var edeceklerini belirten Güneş şunları söylüyor: "Gideceğimiz her alanda partimizi var etmeye, partimizin iddia ve kararlılığını taşımaya, bu bilinçle hareket edeceğiz. Ve gittiğimiz her alanda güneşi içenlerin türküsünü söylemek için gidiyoruz. Ve bu bizim en iyi bildiğimiz türkülerden bir tanesi. Bu türküyü söylemek şehit yoldaşlarımıza boyun borcumuz."

'KIZILDERE'DE KATLEDİLEN MAHİRLERİN SİLAHINI KUŞANIYORUZ'
Devrimci gençlik önderlerinden Mahir Çayanların katledildiği topraklarda doğduğunu hatırlatan Güneş şöyle devam ediyor: "Aynı zamanda; yeni çalışma alanı olarak kendi doğduğum topraklarda bir gerilla faaliyetinin içerisinde olmak daha heyecan verici ve daha tutkulu bir çalışmanın parçası olduğunu belirtmek istiyorum. 30 Mart Kızıldere'de katledilen Mahirlerin silahını kuşanmak, onların bıraktığı bayrağı devralmış olmak, onların şehit düştüğü topraklarda yetişen genç bir militan olarak onların bıraktığı savaşın devamcısı olmak, daha güçlü bir heyecan ve tutku duyduğumu belirtmek isterim."

'ÖFKE VE İNTİKAM ATEŞİNİN TAŞIYICISI OLACAĞIZ'
Güneş videonun devamında Karadeniz ve Kürdistan dağlarında gerçekleştirecekleri eylemlere ilişkin konuşuyor ve şunları söylüyor: 

"Partimizin ve yoldaşlarımızın aslında öfkesini ve halkların intikam ateşinin taşıyıcısı olacağız. Ve gerçekleştirdiğimiz her eylemde, sıkılan her kurşunda, patlayan her bombada biz olarak, parti olarak var olacağız. MLKP olarak alanlarda kendimizi taşıyacağız. Ve bu iradeyle savaş alanlarında kendimizi var edeceğiz. Bunun bize ağırlıktan daha çok güç veren bir durum olduğunu belirtmek istiyorum."

"Karadeniz'de gerillacılık faaliyeti yapmak, Karadeniz dağlarında, özgür alanlarda umudu taşımak gerçek anlamda heyecanını daha güçlü hissettiğimi ve daha güçlü bir tutkuyla bir çalışma içinde yer aldığımı bir kez daha belirtmek istiyorum. Yoldaşları çok seviyorum. MLKP saflarında savaşmaktan, MLKP çatısı altında yoldaşlarımla birlikte silah kuşanmaktan ve kendimi parti saflarında Sefkan olarak var etmekten, daha fazla insanlaşmaktan mutluluk ve huzur duyduğumu ve bu eylemi de kendi irademle gerçekleştirmiş olmanın beni ne kadar güçlendirmiş olduğunun bilincinde olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum."

'SAVAŞI BÜYÜTMEK VE BİRLEŞİK MÜCADELENİN ADIMI OLARAK KARADENİZ DAĞLARINA GİDİYORUZ'
"Bugün Türkiye topraklarında ve Kürdistan dağlarında gerçekleştirilen faşist saldırılara karşı partimizin savaşı büyütme iddiasının taşıyıcısı olacağız. Bizim bakımımızdan aynı zamanda birleşik mücadelenin bir adımı olarak Karadeniz dağlarında, HBDH çatısı altında bir mücadelenin de taşıyıcısı olmanın sorumluluğunu taşıdığımızı belirtmek gerekiyor. Bunun dışında ekleyeceğim başka bir şey yok. Devrimin zaferi için yaşasın MLKP. Yaşasın FESK Kır Gerilla Birliğimiz. Yaşasın Komünist Kadın Örgütümüz. Var olsun yoldaşlar."