25 Eylül 2024 Çarşamba

Günay: Asıl mücadele şimdi başladı

Diyarbakır merkezli siyasi soykırım operasyonuna tepki gösteren HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Tehdit ve şantaj politikalarına boyun eğmediğimiz için daha çok çalışacağız. AKP-MHP iktidarına kaybettirmek mücadeleyi yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Diyarbakır merkezli 21 ilde gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Aydın'ın Nazilli ilçesinde parti binasında açıklama yapan Günay, operasyonun AKP iktidarının korkusunu gösterdiğini belirtti. "Bu AKP-MHP iktidarının seçime giderken kaybetmesinin intikamını almaktır. Hukukçu arkadaşlarımız seçim güvenliğinde çalışan arkadaşlarımızdır, sandıklarda güvenliği sağlayacak arkadaşlarımızdır. Aktif gazeteciler, sanatçılar, bütün arkadaşlarımız sahada AKP-MHP iktidarını kirliliklerini, faşizmini teşhir eden ve bu konuda çalışmalar yürüten, mücadele eden arkadaşlarımızdır" ifadelerini kullanan Günay, AKP-MHP'nin bu operasyonla ülke siyasetine yön vermeye çalıştığını ve seçimin kaderiyle oynadığını vurguladı.

Hiçbir baskı ve tehdidin kendilerini yıldıramayacağını dile getiren Günay, şöyle devam etti: "Biz HDP olarak, bizlere gönül vermiş, mücadele arkadaşlarımızla, hukukçularla, gazetecilerle, sanatçılarla AKP-MHP faşizmine kaybettirmek için mücadele edeceğiz ve sahada olacağız. Bizim için asıl mücadele şimdi başladı. Tehdit ve şantaj politikalarına boyun eğmediğimiz için daha çok çalışacağız. AKP-MHP iktidarına kaybettirmek mücadeleyi yürüteceğiz." AKP-MHP'nin baskı, tehdit, şantaj politikalarına boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Günay, herkesi son 20 günde daha aktif bir şekilde sahada çalışmaya ve sandık güvenliği için alanlarda olmaya çağırdı.

AKP-MHP iktidarının baskılarla asla sonuç alamayacağını dile getiren Günay, şöyle devam etti: "AKP-MHP iktidarı için geri sayım başladı. Sizlere kaybettirmek için sahadayız. 14 Mayıs günü gözaltına aldığınız, tehdit ettiğiniz her bir arkadaşımızın hesabını sormak için sandıklarda oy kullanacağız. Katlettiğiniz kadınların hesabını sormak için oy kullanacağız. Dilini, kimliğini, kültürünü inkar ettiğiniz Kürtler için oy kullanacağız, inançlarını yok saydığınız Alevi toplumu için 14 Mayıs'ta oy kullanacağız. Ne yaparsanız yapın, hiçbir baskı ve tehdit sizin kaybetmenizi engelleyemez. Siz kaybettiniz, direnen halklar kazandı, bizler kazandık, buradayız, birlikte değiştirmek için mücadele ediyoruz. Birlikte değiştirmek için Yeşil Sol Parti'de AKP-MHP faşizmine karşı mücadele hattındayız."