1 Ekim 2024 Salı

Grup Vardiya yeni albümüyle dinleyenlerle buluştu

Grup Vardiya "Israrla" albümünün tanıtımını Moda Sahnesi'nde gerçekleştirdi. Vardiya emekçileri albümü başta Gezi direnişçileri olmak üzere işçilere, emekçilere ve direnenlere atfetti.

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Grup Vardiya, 1 Mayıs'ın öngününde çıkardığı "Israrla" albümünün tanıtım etkinliğini Moda Sahnesi'nde gerçekleştirdi.

"Sırasıdır gerektiğinde öfkeli, inancında umutlu, kavgasında inançlı olabilen türküler söylemenin" diyen Grup Vardiya'nın "Israrla" albümünde işçi marşları, ölümsüzleşenler anısına söylenen ezgiler yer alıyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanları Yaren Tuncer ve Okan Danacı, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, Suruç Aileleri İnisiyatifi, Alınteri, Kaldıraç, kayıp yakınları, İHD üyeleri, KESK MYK üyesi Varol Öztorun, ölüm orucu gazileri Gönül Karagöz ve Nihat Göktaş, direnişteki Yemeksepeti işçisi Doğu Yılmaz, Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Birleşik İşçi Hareketi'nin de yer aldığı çok sayıda kişinin katıldığı konser ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı.

'ISRAR ŞİARIMIZ OLDU'
BEKSAV Eş Başkanları Canan Kaplan ve Ahmet Uçar konsere gelenleri selamladı. Kaplan, BEKSAV ve Grup Vardiya'nın güçlü bir mirasa sahip olduğunu söyledi, "Bu mirastan aldığımız güçle bizler yılmadan, ısrarla yolumuza devam edeceğiz" dedi. Uçar da politik, devrimci sanatta, taraf olmada ısrarın şiarları olduğunu vurgulayarak, bir ay süresince Tiyatro İmge olarak Avrupa'da gerçekleştirdikleri turnede bu ısrarın altını çizdiklerini söyledi.

TÜMÜKLÜ: ŞARKILAR, TÜRKÜLER İŞÇİLERLE, EMEKÇİLERLE OLACAK

Söz alan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, toplumsal çelişkilerin keskinleştiği, saflaşmanın en net olduğu dönemde emekçilerin, ezilenlerin örgütlü mücadelesini yürütenlerin tutunacak dalı, yürünecek yolu göstermesinin önemine işaret etti.

Grup Vardiya'nın türkülerinin isyanın, ayaklanmaların, kavganın ve mücadelenin her safhasında işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, devrimcilerle birlikte olacağını söyleyen Tümüklü, "Nezarethanede, Rojava'da, Dersim'de, Gazi'de, Mamak'ta, Yamanlar'da, fabrikalarda, okullarda bizimle olacak. Yolu açık olsun, dinleyeni bol olsun, isyanın ve ayaklanmanın ruhu olsun" diye konuştu.

'ALBÜMÜMÜZ DEVRİMCİ DAYANIŞMANIN ÖRNEĞİDİR'
Konuşmaların ardından Grup Vardiya sahne aldı. Vardiya'nın solisti Ozan Horoz, Israrla albümünde kolektif bir emek ve devrimci dayanışma olduğunu vurguladı. Albüm çalışmalarına katkı sunan müzisyen ve kurumların isimlerini sıralarak teşekkür eden Horoz, "Israrla albümünde kolektif bir emek ortaya çıkardık. Devrimci dayanışmanın çok büyük örneğini sergiledi arkadaşlarımız" dedi.

'MÜCADELEYİ İLGİLENDİREN HER ŞEY GÜNDEMİMİZDE'
Pandemi sürecinde uzun süre konserler veremediklerini fakat üretimlerine ve çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Horoz, bu süreçte açlığa mahkum edilerek intihara sürüklenen sokak müzisyenleri için ezgiler yaptıklarını hatırlattı. Horoz, "Toplumu, devrimi, mücadeleyi ilgilendiren her şey Vardiya Müzik Topluluğu'nun, BEKSAV'ın gündemindedir" diye konuştu.

'ALBÜMÜN ASIL SAHİBİ İŞÇİLER, EMEKÇİLER, DİRENENLER'
Direnen işçileri selamlayan Horoz, albümün asıl sahibinin işçiler, emekçiler ve direnişçiler olduğunu söyledi. Konser süresince "Israrla" albümünde yer alan şarkıların yanı sıra Grup Vardiya'nın önceki albümlerinden şarkılar ve marşlar seslendirildi.

Konser, "Birlik Marşı"nın ardından atılan "Parti, atılım, zafer" sloganıyla sonlandırıldı.