30 Eylül 2024 Pazartesi

Gözaltındakilere çıplak arama işkencesi

Gazi Mahallesindeki anma ve tutsak yakınlarının Şirinevler'deki açıklamasına yönelik polis saldırısında gözaltına alınanlara İstanbul Emniyet Müdürlüğü'de ve Bahçelievler Çocuk Büro Amirliği'nde çıplak arama işkencesi uygulandı. 

İstanbul'da komünist savaşçı Ulaş Alankuş (Şafak Kızıldere) için Gazi Mezarlığında ve mahallesinde düzenlenmek istenen anmaya yönelik polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınan kadınlara ve tutsak yakınlarının Bahçelievler'de yapmak istediği açıklamada işkenceyle gözaltına alınan çocuklar çıplak arama işkencesine maruz kaldı. 

Gazi Mahallesinde işkenceyle gözaltına alınan 23 kişi hakkında Bayrampaşa Karakolundaki ifadeleri sonrası savcılık mevcutlu istedi. Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen gözaltılarla avukatları beş saat sonra görüşebildi. 

İSTANBUL EMNİYETTE İŞKENCE
Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) sosyal medyasından şu paylaşımı yaptı: "Kadın müvekkillerimizin bir kısmı kameranın olduğu yerden zorla sürüklenerek kamerasız bir odada çıplak arama işkencesine maruz kalmış. Bu uygulamaya direnen müvekkillerimiz darp edilmiş. Rahatsızlanan Sezer Çakmak ve çene röntgeni çekilmeyen Okan Danacı'nın hastaneye sevkleri 6 saat sonra yapılabildi. Avukat görüşmesinin engellenmesinin tek nedeni işkenceyi ve izlerini gizlemektir."

İKİ ÇOCUK ÇIPLAK ARAMA İŞKENCESİNE MARUZ KALDI
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi de Bahçelievler'deki Şirinevler Meydanı'nda tutsaklar için yapılmak istenen eyleme yönelik polis saldırısında 27 kişinin işkenceyle gözaltına alındığı, gözaltılardan ikisinin çocuk olduğunu kaydetti. Bahçelievler Çocuk Bürosu Amirliği'ne götürülen iki çocuğun burada çıplak arama işkencesine maruz kaldığını sosyal medya hesabından duyurdu.