23 Eylül 2024 Pazartesi

Gözaltındaki Mücadele Birliği üyeleri serbest bırakıldı

Gözaltındaki Önsöz dergisi  Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel, Mücadele Birliği Platformu Temsilcisi Muhammed Hizmetçi,  Devrimci Öğrenci Birliği'nden Ezgi Yergin ve Mücadele Birliği Gazetesi okuru Nuran Güvenilir serbest bırakıldı.

6 Ekim sabahı gerçekleşen ev baskınlarında gözaltına alınan Önsöz dergisi  Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel ve yazı kurulundan çizer Sena Şat ile Mücadele Birliği Temsilcisi Muhammed Hizmetçi ve Devrimci Öğrenci Birliği üyeleri serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında Mücadele Birliği Gazetesi'ne de baskın düzenlenmiş, Mücadele Birliği Gazetesi'nin yayınlandığı Yeni Dönem Yayıncılık'a polis kapıyı kırarak girmiş ve kitapları, evrakları dağıtmış bilgisayarları sökerek hard disklerine, fotoğraf makinelerinin kartlarına ve laptoplara el koymuştu. Mecidiyeköy'de bulunan Ayışığı Ekin Sanat Derneği'ne de baskın düzenlenmiş 3 yıl önce hayatını kaybeden platform üyesi Vefa Serdar için hazırlanan kütüphane dağıtılmıştı.

6 Ekim'den bu yana gözaltında tutulan Önsöz dergisi  Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel, Mücadele Birliği Platformu Temsilcisi Muhammed Hizmetçi,  Devrimci Öğrenci Birliği'nden Ezgi Yergin ve Mücadele Birliği Gazetesi okuru Nuran Güvenilir serbest bırakıldı.