23 Eylül 2024 Pazartesi

Gözaltında işkenceye tepki eylemine polis saldırısı

ANYAKAY-DER'in düzenleyeceği basın açıklamasına dönük polis saldırısı ve gözaltında işkenceye tepki göstermek için HEDEP İstanbul İl Örgütü önünde basın açıklaması düzenlenmek istendi, açıklamaya polis saldırdı. Saldırılara tepki gösteren HEDEP Gençlik Meclisi, "Özgürlükte kararlı, mücadelede ısrarlıyız" ifadelerini kullandı.

Cenazelerin karton kutularla teslim edilmesine tepki göstermek isteyen ANYAKAY-DER'in basın açıklamasına polis saldırmış ve çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alınmıştı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Gençlik Meclisi Eşsözcüsü Edanur İbrahimoğlu da özel olarak gözaltında işkence görmüştü.

HEDEP İstanbul İl Örgütü, polis saldırısı ve işkenceye tepki göstermek amacıyla Tarlabaşı'nda bulunan il binası önünde basın açıklaması düzenlemek istedi. Eyleme Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek ve HEDEP milletvekili Çiçek Otlu da katıldı.

İl binasında yan yana kitleye polis saldırdı. Kitle polis saldırısına "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla yanıt verdi.

Demokratik Modernite çalışanı Sema Korkmaz ve JINNEWS muhabiri Elfazi Toral gözaltına alındı. Bir kadının saçlarından çekip koparılarak işkence yapıldı. 

Polis saldırısının ardından HEDEP Gençlik Meclisi, il örgütünde basın toplantısı düzenledi.

İBRAHİMOĞLU: POLİS BİLEREK VE HEDEF GÖZETEREK İŞKENCE YAPTI
HEDEP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu, işkence sürecini anlatarak, polisin bile isteye, hedef gözeterek kendilerine saldırdığını ifade etti. Bugün yaşanan saldırıda da arkadaşlarının işkenceyle gözaltına alındığını ve polisin il örgütü binasına girmeye çalıştığını ifade eden İbrahimoğlu, tüm demokratik kamuoyunu il örgütüne dayanışmaya çağırdı.

AYDIN: ÖZGÜRLÜKTE KARARLI, MÜCADELEDE ISRARLIYIZ
Basın metnini okuyan Mihriban Aydın, AKP-MHP faşist rejiminin sömürgeci devlet aklının uyguladığı cenaze kaçırma, yas hakkını engelleme politikalarını sürdürdüğünü ifade etti. Bu saldırıları protesto etmek için düzenleyecekleri basın açıklamasına polisin yoğun bir saldırı gerçekleştirdiğini ve HEDEP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu’nun hedef gözetilerek işkence gördüğünü aktaran Aydın, çok sayıda kişinin de yine işkenceyle gözaltına alındığını kaydetti.

Bu işkencenin korkunun bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Aydın, faşist zihniyetin kendilerini engelleme çabasının beyhude olduğunu vurguladı. Mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini kaydeden Aydın, şöyle devam etti: "Bizler çok iyi biliyoruz ki; bu saldırı, gözaltı ve İşkenceler iktidarın savaş-tecrit politikalarının bir parçasıdır. Bizlerin çembere alınması, demokratik hakkımızın gasp edilmesi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın İmralı'da tecrit altında tutulmasından bağımsız değildir. Bir bütünen Kürt halkını çökertme ve hafızasına yönelik yapılan bu saldırılar karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye ve Kurdistan'da bütün toplumsal özneler üzerinde uygulanan tecrit-işkence sistemine karşı gerek zindanlarda gerekse sokaklarda bedenini siper edenler yanız değildir. Özgürlükte kararlı, mücadelede ısrarlıyız."

ÇİÇEK: GÜNÜN SONUNDA BİZLER KAZANACAĞIZ
HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, bugün bir kez daha örgütlü toplumdan korkan, demokrasi ve özgürlük düşmanı zihniyetle karşı karşıya geldiklerini söyledi. "Bu kavga yeni bir kavga değil. Bu ülkede demokrasi ve özgürlük için mücadele vermeye söz vermiş olanlar bu sözünü, bu güç birliğini büyütmek zorunda" diyen Çiçek, savaşın bile bir hukuku olduğunu ve cenazelerin karton kutularda, çuvallarda verilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Çiçek, "Her yerde bize nefes aldırmamaya ant içmiş, bilinçli, ırkçı faşist bir yapıyla karşı karşıyayız. Evet biz biliyoruz, bize kinleri, öfkeleri büyük ama bizim de özgürlük tutkumuz o kadar derin o kadar köklü o kadar net ki günün sonunda bu mücadeleyi bizler kazanacağız" ifadelerini kullandı.

OTLU: ASLA BİZİ YENEMEZSİNİZ
HEDEP milletvekili Çiçek Otlu, AKP faşist rejiminin iktidara geldiğinden beri baskı ve işkence politikalarıyla halkı yıldırmaya çalıştığını söyledi. Ailelere kutuların içinde cenazelerin verilmesinin tek bir anlama geldiğini söyleyen Otlu, "Bu topraklarda Kürt halkı diye bir şey yoktur denmeye çalışılıyor. Ama dün Barış Annelerimiz, gençliğimiz bir kere daha onurlu mücadeleye sahip çıktığını, bu topraklarda özgürlük mücadelesinin her zaman kazanacağını dile getirdi" ifadelerini kullandı. Otlu, iki günde faşist rejimin işkenceci politikalarına bir kez daha tanık olduklarını ifade ederek, "Asla boyun eğmeyeceğimizi, asla teslim olmayacağımızı, bu topraklarda yaratmaya çalıştıkları çeteci anlayışa karşı mücadele edeceğimizi bir kere daha dile getiriyoruz. Örgütlü mücadelemiz tek duruşumuzdur. Asla bizi yenemezsiniz" dedi.