24 Eylül 2024 Salı

Gözaltına alınan İGİF üyesi Mehmet Tüm'ün nerede olduğu bilinmiyor

İsviçre polisi İGİF üyesi E. Çalparmak'ı gözaltına aldı, işkence yaparak parmakları kırılmaya çalışıldı. Çalparmak'ın yeniden ifadeye çağrılmasını protesto için yapılan eylemde ise Mehmet Tüm gözaltına alındı. Tüm'ün neden gözaltına alındığı ve nerede olduğu bilinmiyor. Avukatların bilgi almaya çalıştığı öğrenildi.
İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) üyeleri anti-faşist eylemlere katıldıkları için gözaltına alındı ve işkenceye maruz kaldı.
 
İGİF üyesi E. Çalparmak, 31 Mart gecesi evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Çalparmak, anti-faşist örgütlerin, Nazi yanlısı PNOS'un (Partei National Orientierter Schweizer) yapmak istediği ırkçı faşist gösterinin protestosuna katıldığı gerekçisiyle gözaltına alındığı öğrenildi.
 
Aralarında İGİF'in de bulunduğu çok sayıda anti-faşist örgüt ve siyasi parti 24 Kasım 2018'de düzenledikleri eyleme binlerce kişi katılmış, faşist parti PNOS'un düzenlemek istediği gösteri engellenmişti.
 
PARMAKLARI KIRILMAYA ÇALIŞILDI, KIYAFETLERİ PARÇALANARAK ÇIKARILDI
 
Evine gece yarısı yapılan baskınla gözaltına alınan Çalparmak'ın, işkenceye maruz kaldığı öğrenildi. Çalparmak'ın parmakları kırılmaya çalışıldı, vücudunun bir çok yerinde darp izi olduğu ve üzerindeki kıyafetler parçalanarak çıkarılmak istendiği kaydedildi. Çalparmak, işkenceyi protesto için gözaltında kaldığı süre boyunca açlık grevi yaptı.
 
Serbest bırakıldıktan bir hafta sonra yeniden ifade işlemleri için karakola çağrılan Çalparmak, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.
 
GÖZALTINA ALINAN MEHMET TÜM'DEN HABER YOK
 
Ancak, destek için karakol önünde açıklama yapan kitleye polis saldırdı. İsviçre polisi bu kez de eyleme katılanlara kimlik kontrolü yaptı. Bu sırada Mehmet Tüm, hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı. Gözaltına alınan Tüm'ün nereye götürüldüğü ve neden gözaltına alındığına ilişkin hala bilgi verilmiyor.
 
Avukatların hala bilgi almaya çalıştığı öğrenildi.