30 Eylül 2024 Pazartesi

Gönül Aslan oğlu Dilgeş ile tahliye oldu

Rosa Kadın Derneği'ne yönelik operasyonda tutuklanan Gönül Aslan, tahliye edildi. Aslan, 3 yaşındaki oğlu Dilgeş ile birlikte hapishaneden çıktı.

Rosa Kadın Derneği'ne yapılan operasyon kapsamında tutuklanan Gönül Aslan, yapılan itiraz üzerine tahliye edildi.

22 Mayıs'ta Rosa Kadın Derneği ve birçok eve düzenlenen baskınlarda gözaltına alınarak tutuklanan Bağlar Belediye Meclis Üyesi Gönül Aslan, oğlu Dılgeş ile birlikte hapishaneye gönderilmişti.

Aslan'ın avukat Av. Berdan Acun'un geçtiğimiz hafta yaptığı itiraz üzerine Aslan hakkında tahliye karar verildi. Aslan, 3 yaşındaki oğlu Dilgeş ile birlikte Diyarbakır Kadın Kapalı Hapishanesi'nden çıktı.

NE OLMUŞTU?
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 22 Mayıs'ta Rosa Kadın Derneği ve birçok eve yapılan baskınla aralarında Barış Annesi Havva Kıran, Rosa Kadın Derneği yöneticileri ve siyasetçilerin de olduğu 18 kişi gözaltına alındı. Tanık beyanlarına dayanarak gözaltına alınan 18 kişiden, 12'si çeşitli tarihlerde yapılan basın açıklamaları, kayyum protestoları, taziyeye ziyaretleri, açlık grevi ve 8 Mart gibi eylem ve etkinliklere katıldıkları için tutuklandı.

Gönül Aslan, tutuklama kararı üzerine böbrek hastası olan 3 yaşıdaki oğlu Dilgeş ile birlikte hapishaneye götürüldü. Aslan'ın tutuklanması ve oğlu ile birlikte hapsedilmesine tepkiler oldu.