22 Eylül 2024 Pazar

Gökkan'a verilen ceza protesto edildi

TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'a verilen hapis cezasını protesto eden kadınlar, kadın özgürlük mücadelesinden geri adım atmayacaklarını kaydetti.

Tevgera Jinên Azad (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'a yönelik "örgüt yöneticisi olmak" ve "örgüt üyeliği" iddialarıyla açılan davanın 23. duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, Ayşe'ye 30 yıl hapis cezası verdi.

Duruşmanın sona ermesinin ardından duruşmaya izleyici olarak katılan kadınlar Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) vekilleri Remziye Tosun ve Nuran İmir, Ayşe'nin avukatları, bağımsız feminist kadınlar, TJA, Rosa Kadın Derneği üyeleri katıldı.

'DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ'
Bağımsız Feminist Hülya Osmanağaoğlu, verilen cezaya şaşırmadıklarını ifade ederek, kadın mücadelesini sindirmenin bir yöntemi olduğunu belirtti. Osmanağaoğlu, erkek baskısının Kürt kadınlarına yönelik intikam siyaseti olarak döndüğünü kaydetti ve "Bizler burada izleyici değiliz. Kürt kadın arkadaşlarımıza dayanışma içerisinde olmaya geldik" dedi.
 

AYDENİZ: MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz yargının bağımsızlığını konuşanların boş konuştuklarını söyledi. Aydeniz, "Bundan önceki mahkemede ‘adalet, hukuk getireceğim' diyenlerin mahkeme salonuna gelen izleyicilere, avukatlara karşı nasıl zorbalıkla yaklaştıklarını gördük. Mahkeme heyetinin kimin adına karar verdiklerini bir önceki mahkemede gördük. Bugün buradan çıkan karar sarayın bir memuru tarafından verilmiştir. Ayşe Gökkan şahsında kadın mücadelesini sindirme, geri adım attırmaya yöneliktir. Bugün buradan Kürt kadınları olarak saraylardan sunmaya çalıştığınız cezalar ile geri adım atmayacağımızı belirtiyoruz" dedi.

"Kadınlar olarak asla boyun eğmeyeceğiz" diyen Aydeniz, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz biliyoruz küçük sarayların büyük saraya bağlı olduğunu. 30 yıl vermenin nasıl bir kin, bir korku ve yönetememe hali olduğunu biz kadınlar bunu net bir şekilde görmekteyiz. Kürt kadınlarının mücadelesi tüm dünyaya örnek oldu. Verilen cezanın bizim açımızdan hiçbir hükmü yoktur. Bu cezaları tanımıyoruz. Kaldığımız yerden mücadelemize devam edeceğiz."

Açıklama alkış ve "Jin jiyan azadi" sloganlarıyla son buldu.