23 Eylül 2024 Pazartesi

Göçer ve Tekin'in mezar başında anma

Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında Ali Haydar Göçer ve Özkan Tekin mezarı başında anıldı. 

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu'nun (ÖTSP) çağrısıyla Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında Ali Haydar Göçer ve Özkan Tekin mezarı başında anıldı. 

Anmalarda, "Ölümsüzlerin izinde daima ileri" pankartının açıldı, devrim şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı. Göçer ve Tekin'in mezarlarına kızıl bayrak serilirken, çiçeklerle donatıldı.

İlk olarak Özkan Tekin mezarı başında anma gerçekleşti.Kasım ayının önemine dikkat çekilen konuşmada, "Ölümsüzlerimizin izinde daima şiarı ile onların bıraktığı mirasa sahip çıkacağız, söz veriyoruz" denildi. 

Tekin'i tanıyanlar mücadele hayatı hakkında bilgi verdi. Özkan Tekin'in, emekçiliğine dikkat çekilen konusmada, "Üzerine aldığı görevi mutlaka yerine getirirdi. Gözümüz arkada kalmazdı" denildi.

Daha sonra Ali Haydar Göçer'in mezar başına geçildi. Burada yapılan konuşmada, "Kasım ayı yoldaşları yeniden tanımanın ve tanımayan yoldaşlara anlatmanın vesilesi oluyor. Gerek mezar başlarında gerekse anma etkinliklerinde yapılan konuşmalarda onları anlatıyor, hayatlarından tekrar tekrar öğreniyoruz" ifadeleri kullanıldı.