30 Eylül 2024 Pazartesi

Gitmek filmi BEKSAV'da gösterildi

BEKSAV, Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusu ve "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyasını anlatan Gitmek filmini açık havada gösterdi. Film gösterimi öncesi konuşan İnan Söker, 33 düş yolcusunun filmin gösterildiği bahçeden yola çıkarak batıyla Rojava arasında bir köprü kurmayı amaçladıklarını anlattı.

Bilim, Estetik, Kültür ve Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), Suruç Katliamı'nın 7'nci yıl dönümüne yaklaşırken savaşta yıkılan Kobane'yı yeniden inşa etmek için BEKSAV'ın bahçesinden çıktıkları yolda katledilen 33 Suruç şehidini anlatan "Gitmek" belgeselini izleyicilerle buluşturdu. Belgesel gösterimine BEKSAV Eşbaşkanları Canan Kaplan ve Ahmet Uçar, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Okan Danacı ve çok sayıda kişi katıldı.

Film gösterimi öncesinde BEKSAV adına konuşan İnan Söker, "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyasının çalışmaları boyunca 33 düş yolcusunun yolunun pek çok kez BEKSAV'dan geçtiğini belirtti. Kobane'ye gitmeden önce bu bahçede toplanarak 16 Temmuz'da ölümsüzleşen devrimci Kutsiye Bozoklar'ı andıklarını ve öyle yola çıktıklarını anlatan Söker, "Buradan yola çıkan düş yolcuları yine burada sizin oturduğunuz sıralarda oturuyordu ve aslında çalışmanın büyük bir kısmında burada ayak izleri vardı" ifadelerini kullandı.

33'lerin anıları yaşatılması gereken devrimciler olduğunu vurgulayan Söker, şöyle devam etti: "Bu coğrafyada yaşamış güzel insanlardı. Buradan, batıdan, Kürdistan'a, Rojava'ya uzanan bir köprü kurmak için yola çıktılar. Bu köprüyü yıkmak istediler ama bu köprü daha güçlü bir şekilde kurulmuş oldu."

Söker'in konuşmasının ardından Gitme filmi gösterildi.