30 Eylül 2024 Pazartesi

Gezi'den Suruç'a adalet çağrısı

"Suruç için adalet Mehmet Ayvalıtaş için adalet" şiarıyla 1 Mayıs Mahallesinde yapılan Suruç anmasında, Gezi'den Suruç'a adaletin sorulacağı vurgulandı. 

HDP, ESP, HDK, EMEP, KÖZ, PARTİZAN, SMF, SODAP Suruç'un 5. yılı dolayısıyla 1 Mayıs Mahallesinde anma gerçekleştirdi. Anmaya Gezi şehidi Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, HDP Ataşehir İlçe Örgütü ve ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci'nin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

"Suruç için adalet Mehmet Ayvalıtaş için adalet" şiarıyla Gezi şehidi Mehmet Ayvalıtaş'ın vurulduğu köprünün başında yapılan anmada, "Gezi'den Suruç'a hesap soracağız" pankartı açıldı, "Adalet için tek yol devrim" yazılı dövizler taşındı.

'OĞLUMUN HESABI MAHŞERE KALMAYACAK'
Gezi direnişinde oğlu Mehmet Ayvalıtaş'ı kaybeden baba Ali Ayvalıtaş, oğlunun ahını mahşere bırakmayacağını kaydetti. Katillerin belli olduğunu ancak korunduğunu vurgulayan Ayvalıtaş, Suruç için adalet istemenin Gezi için adalet istemek olduğunu dile getirdi. Ayvalıtaş, mücadele edeceğini kaydetti.

Basın metnini okuyan ESP'li Çınar Altan, Gezi şehitlerini andı. Gezi'nin çocuklarının Gezi direnişinin yarattığı isyanı, IŞİD barbarlığından kurtarılan Kobanê'ye taşımak ve yeniden inşa etmek için SGDF'nin, "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" şiarı ile başlattığı kampanyayı hatırlattı.

'ADALET SOKAKTA BİRLEŞEREK, DİRENEREK KAZANACAĞIZ'
Katliamın ardından geçen beş yılda sorumluların yargılanmadığına, koruduğuna dikkat çeken Altan, "5. yılında da parolamız aynı: Suruç için adalet, herkes için adalet! Bizler biliyoruz ki gerçek adalet, sokakta mücadele ederek kazanılacak. Katliamlara, katillere ve adaletsizliklere karşı birleşirsek herkes için adalet mücadelesi büyücek ve gelişecektir. Çünkü adaleti sokakta birleşerek, direnerek kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Katliamın hesabını soracaklarının altını çizen Altan, şöyle devam etti: "Adalet mücadelesini birlikte büyütmek, birlikte hesap sormak için 20 Temmuz'da Kadıköy Süreyya Operası önündeyiz. Adalet için sokaklarda birlikte direnelim, birlikte mücadele edelim."

Eylem, "Suruç için adalet Gezi için adalet", "Suruç ve Gezi şehitlerinin hesabını soracağız", "Yaşasın devrimci dayanışma", "Suruç Gezi'ye hesap sormaya" sloganlarıyla sona erdi.