1 Ekim 2024 Salı

Gezi şehidi Ali İsmail'in kentinden haykırdılar: Zulme boyun eğmeyeceğiz

Gezi şehidi Ali İsmail Korkmaz'ın kenti Eskişehir'de Gezi kararının protesto eden çok sayıda kişi, zulme boyun eğmeyeceklerini kaydetti. 

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla da ESPARK'ta Gezi davasında çıkan siyasi karar protesto edildi. Bir araya gelen çok sayıda kişi "Gezi halktır yargılanamaz" diye vurguladı. 

"Hepimiz Gezi'deydik", "Gezi onurdur", "Gezi yargılanamaz", "Yaşasın Gezi ayaklanmamız", "Ali İsmail'i katlettiğiniz sokaktan milyonlar olduk, geliyoruz" dövizlerin taşıdığı eylemde basın metnini Özgür Özlem okudu. 

'BU SOKAKLARDA ALİ İSMAİL'İN TABUTUNU TAŞIDIK'
Gezi direnişinde 8 kişinin katledildiğini hatırlatan Özlem, Bu sokaklarda polis tekmesi nedeniyle ölen Ali İsmail'in tabutunu taşıdık...Daha bu canlarımızın yasını tutamadan ve hesabını soramadan sanki suçlu bizlermişiz gibi hakkımızda açılan haksız ve yersiz davalarda savunma yapmak zorunda kaldık ve ortada bir suç olmadığı için pek çok ilde beraat ettik. Ancak iktidar bir davayı hep yedekte tuttu. Çünkü gezi onlar için rövanşı alınması gereken bir mesele idi ve kabusları olmuştu" dedi. 

'BU KARAR HEPİMİZ HAKKINDA'
Verilen kararın herkes hakkında olduğunu dile getiren Özlem, "Ağacına , ormanına, deresine, zeytinine sahip çıkanlar seslerini çıkarmasın diye; meğine sahip çıkan işçiler birleşip yan yana gelmesin diye; barış isteyen akademik özgürlük isteyen bilim insanları sussun diye; yaşam mücadelesi veren kadınlar ve var olma mücadelesi veren LGBT+'lar yalnızlaşsın diye" ifadelerini kullandı. 

"Gezi yargılanamaz" vurgusu yapan Özlem, zulme boyun eğmeyeceklerini kaydetti. 

YÜRÜYÜŞE ENGEL
Açıklamanın ardından kitle Gezi şehidi Ali İsmail Korkmaz heykeline yürümek istedi. Kitlenini önü polis barikatıyla kesilirken, çok sayıda kişi engellemeye "Her yer Taksim her yer direniş" sloganıyla yanıt verdi.