22 Eylül 2024 Pazar

Gezi direnişçilerine saldıran Palalı Sabri öldürüldü

Gezi direnişinde palayla eylemcilere saldıran Sabri Çelebi, Beyoğlu'nda uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

Gezi direnişi sırasında palayla eylemcilere saldırdığı için Palalı Sabri olarak anılan Sabri Çelebi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde gece saatlerinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

Beyoğlu'nda dün gece saatlerinde Sabri Çelebi otomobiliyle giderken, bir grup tarafından durduruldu. Çelebi'yle gruptakiler arasında tartışma çıktı. Kısa süre sonra gruptaki bir kişi silahla Çelebi'ye ateş ettikten sonra kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralanan Sabri Çelebi'yi ambulansla hastaneye götürdü. Çelebi, hastanede yapılan müdahaleler sonrası öldü. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

248 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU
Gezi direnişi sırasında eylemcilere elindeki palayla saldıran ve "Palalı Sabri" olarak bilinen Sabri Çelebi ve 10 kişi hakkında Fas-İstanbul arasında "seks köleliği hattı" kurduğu iddiasıyla 2 yıldan 248 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti. Sabri Çelebi liderliğindeki suç örgütünün Beşiktaş ve Beyoğlu'nda yabancı kadınları pasaportlarına el koyarak seks köleliğine zorladığı kaydedilmişti.