1 Ekim 2024 Salı

Gezi davasında tutuklamalara itiraz reddedildi

Gezi davasında verilen tutuklama kararlarına itiraz eden avukatların itirazları, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. 

Gezi davasının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, Osman Kavala "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs" gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, tutuksuz yargılanan Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Tayfun Kahraman ise "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüse yardım" gerekçesiyle 18'er yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmıştı.

Avukatların tutuklanma kararlarına ilişkin yaptığı itirazı görüşen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, "kararda usul ve yasaya aykırı bir husus tespit edilemediği" gerekçesiyle, itirazı oy birliğiyle reddetti.

PANKARTA SORUŞTURMA
Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) davada çıkan karara tepki göstermek için Bursa Akademik Odalar Birliği binasına astığı "Gezi tutukluları serbest bırakılsın! #GeziOnurumuzdur" yazılı pankart hakkında ise savcılık tarafından iki TMMOB yöneticisine "Suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.