23 Eylül 2024 Pazartesi

Geri dönüşüm işçileri: Biz Filistiniz

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarına tepki gösteren geri dönüşüm işçileri, bu savaşta tarafsızlık olmadığının altını çizdi. Gazze düşerse yalnız Filistin'in değil dünyanın tüm mazlum halklarının kaybedeceğini vurgulayan geri dönüşüm işçileri, "Çöplerden bir hayat kurmayı başaran geri dönüşüm işçileri, zaferden sonra Gazze'de yeni bir hayat kurmak için Filistin halkına omuz vermeye hazır olacak" dedi.

Geri Dönüşüm İşçileri Derneği, siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. "Nehirden denize özgür Filistin" sloganının sık sık atıldığı eylemde; "İsrail'i tarihin çöplüğüne atmayın beş para etmiyor" pankartı ile "Yoksulun halinden yoksul anlar. Zalim İsrail devleti Filistin'e yaptıklarının cezasını ÇEKeÇEK!" dövizi taşındı. Açıklama sonrası döviz, çekçeklerin arkasına asıldı.

'BU SAVAŞTA TARAFSIZLIK YOK'
Siyonist katil İsrail'in Filistin halkının kanıyla yazdığı tarihine Gazze'de yeni sayfalar eklemeye devam ettiği belirtilen açıklamada, "Bu savaşta tarafsızlık yok, bu savaşta amalar fakatlar yok. Şimdi dünyada yalnız iki devlet var. Birisi İsrail'in katliamlarına suç ortaklığı yapan emperyalist güçler ve sessizlikle direnişi boğmaya çalışan bölge devletleri, diğeri ise Filistin halkının direnişini boğmaya çalışanlara karşı nefes olmaya çalışan dünyanın mazlum halkları. Gazze düşerse yalnız Filistin kaybetmeyecek, dünyanın tüm mazlum halkları kaybedecek" denildi.

'FİLİSTİN HALKININ ACILARINI BİZDEN İYİ KİM ANLAYABİLİR?'
Geri dönüşüm işçilerinin bu savaşın tarafı olduğu belirtilen açıklamada, şu sorular yöneltildi: "Filistin halkının çektiği acıları bizden daha iyi kim anlayabilir? Elektrik suyu olmayan depolarda yaşayanlardan daha iyi Gazze'yi kim anlayabilir? Hayatta kalabilmek için yerini yurdunu terketmek zorunda kalmanın acısını bizden daha iyi kim anlayabilir? Enkaz olmuş bir şehirde yeni bir hayat kurmaya çalışan Gazze halkını çöplerden hayatta kalmaya çalışan geri dönüşüm işçilerinden daha iyi kim anlayabilir? Anayurdunda horgörülmeyi bizden daha iyi kim anlayabilir? Şu saatlerde biz buradayken Kadıköy'de Aydın KYK yurdunda asansör kazasında hayatını kaybeden öğrenci arkadaşları için gençler eylem yapıyorlar. Kafasını sokacak bir ev bulamayan, çoğu günlerini bir öğün yemekle geçiştiren, gelecekte bir ışık göremediği için intiharı bir çözüm gören gençliğin kaderini değiştirmek için mücadele ediyorlar. Direnen Gazze halkının yaşadığı acıları bu gençlerden daha iyi kim anlayabilir?"

'BİZ FİLİSTİNİZ FİLİSTİN BİZİM'
Filistin halkının yaşadığı acıları anladıklarının altını çizen geri dönüşüm işçileri, "Ancak anlamanın yetmeyeceğini de biliyoruz. Biz Geri Dönüşüm İşçileri olarak buraya sadece acınızı paylaşmak için gelmedik. Yükünüzün altına sırtımızı vermeye geldik. Filistin ve tüm mazlum  halkların kaderini dünya devletlerinin alacağı tavır belirlemeyecek. Zaferin yolu direniş ve dayanışmadan geçiyor. Yurtlarından sürülen Filistinliler bir gün döneceklerine olan inançla evlerinin anahtarlarını saklarlar. O anahtar her geri dönüşüm işçisinin kapısının kilidine uyuyor. Türkiye'de yaşayan her Filistinliye kapımız her zaman açık olacak çöplerden bir hayat kurmayı başaran geri dönüşüm işçileri, zaferden sonra Gazze'de yeni bir hayat kurmak için Filistin halkına omuz vermeye hazır olacak. Biz Filistiniz, Filistin bizim" ifadeleri kullanıldı.