1 Ekim 2024 Salı

Gergerlioğlu: Giresun 'afet bölgesi' ilan edilmeli

HDP Milletvekili Gergerlioğlu, sel ve heyelanlar nedeniyle en az altı kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin ise kaybolduğu Giresun'un 'afet bölgesi' ilan edilmesini istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Giresun ili ve çevresinin 'afet bölgesi' ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

Giresun'da önceki gün başlayan sağanak yağışın sel ve heyelanlara yol açması sonucu en az altı kişi hayatını kaybetti, sel sularında kaybolan 10 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Gergerlioğlu kanun teklifinde, can kayıplarının yaşandığını anımsatarak, selde dört köprünün yıkıldığını, birçok ev ve işyerinin sular altında kaldığını, tarım alanlarının zarar gördüğünü ve onlarca hayvanın yaşamını yitirdiğini aktardı.

"Bu pandemi döneminde devlet desteği olmadan Giresun'un yaralarının sarılması mümkün görülmemektedir" diye belirten Gergerlioğlu, "Yaraların sarılması yurttaşların zararlarının hızlı bir şekilde tazmin edilmesi için bölgenin acil şekilde afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir" dedi.

Gergerlioğlu, "Bu sayede yetkililerce neredeyse tamamen çöktüğü söylenen altyapı yenilenebilecek ve halkımızın ekonomik anlamda acıları bir nebze olsun hafifletilebilecektir" diye ekledi.