30 Eylül 2024 Pazartesi

'Gerçek katiller ortaya çıkana kadar and olsun ki yılmayacağız'

10 Ekim katliamında hayatını kaybedenleri anan Tarım Orkam Sen İzmir Şubesi, 16 Temmuz günü görülecek katliam davasına çağrı yaptı. Açıklamada, gerçek katiller ortaya çıkarılıncaya kadar mücadelenin devam edeceği kaydedildi. 

Tarım Orkam Sen İzmir Şubesi, 10 Ekim katliamında hayatını kaybedenleri andı. İzmir Barosu toplantı salonunda düzenlenen anmaya 10 Ekim Derneği Başkanı Mustafa Özdağ, KESK Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, ESP ve 10 Ekim katliamında hayatını kaybedenlerin aileleri katıldı.
Basın metnin okuyan Tarım Orkam Sen Şube Başkanı Çağdaş Topal, ülke tarihinin en acı katliamlarından biri olmasına rağmen yetkililerin, hayatını kaybedenlerin ailelerinin her birinin acılarına yenilerini eklediğini kaydetti.

Topal, "10 Ekim'de hayatını yitiren üyemiz Mesut Mak'ın ailesi tarafından açılan manevi tazminat davasında Ankara 10. İdari Mahkemesi tarafından verilen 60 bin TL manevi tazminat kararı istinafa taşınmış, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 10. İdari Dairesi tarafından bu miktar eşi için 5 bin ve kızı için 15 bin TL gibi gülünç bir rakama düşürmüştür. Bu kararla ailelerin dinmeyen acılarının ne kadar hafife alındığı bir kez daha gösterilmiştir. Ülkedeki yargı sisteminin gelmiş olduğu durumdan bağımsız olmayan bir karar ile karşı karşıya olduğumuz açıktır" dedi.

10 Ekim katliamının basitleştirilmesine, yok sayılmasına asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Topal, şöyle devam etti: "Buradan bir kez daha sesleniyoruz. 10 Ekim davasında yaşanan bütün hukuksuzluklar giderilmeli. Katliamda ihmali olan yetkililer yargılanmalı, hayatını kaybedenlerin yakınlarına yaşatılan zulüm ve haksızlıklara son verilmeli, barışa ve adalete taraf olunmalıdır. Ve diyoruz ki, barış özlemimiz yerine gelinceye kadar mücadelemiz, bedeli ne olursa olsun devam edecektir. Gerçek katiller ortaya çıkarılıncaya ve gerçek adalet yerini buluncaya kadar and olsun ki durup dinlenmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz, yılmayacağız. Affetmeyeceğiz, unutmayacağız, unutturmayacağız."

Topal, 16 Temmuz 2020 tarihinde görülecek 10 Ekim katliamı davasına çağrı yaptı.