30 Eylül 2024 Pazartesi

'Gerçek adalet için sokaklarda olmaya devam edeceğiz'

Eskişehir'de gerçekleştirilen suruç anmasında, "Suruç için adalet herkes için adalet demek için buradayız. gerçek adalet sağlanıp katiller ve işbirlikçiler hesap verene dek burada olmaya devam edeceğiz" denildi.

Eskişehir'de Ulus Anıtı önünde Suruç şehitleri anıldı. Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirilen anmada, Suruç şehitlerinin resimleri açıldı, "Suruç için adalet" yazısını oluşturan harfler taşındı.

"Suruç şehitleri ölümsüzdür", "Katil devlet hesap verecek", "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Alper sapan ölümsüzdür/isyanımızdır", "Faşizme karşı omuz omuza", "Suruç için Adalet herkes için adalet" sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını Müslüm Koyun okudu.

2015 yılının işçi sınıfına, Kürt halkına, kadın ve LGBTİ+'lara ve daha özel olarak devrimci, yurtsever ve sosyalist güçlere saldırıların tırmandırıldığını hatırlatan Koyun, Amed, Suruç ve Ankara gar katliamlarıyla halka dönük savaşın arttırıldığına dikkat çekti.

"Suruç için adalet, herkes için adalet" demeye devam edeceklerini vurgulayan Koyun, şöyle konuştu:

"Bugün Bizler kitle örgütleri, siyasi partiler, Suruç Aileleri, yaralıları, 33'lerin yoldaşları ve 'Suruç için adalet' isteyenler olarak sokaklarda, meydanlarda, mezar başlarında 33 düş yolusunu anıyoruz. Onların ardından adaleti sağlamak için hala mücadele ediyoruz. Suruç için adalet herkes için adalet demek için buradayız. gerçek adalet sağlanıp katiller ve işbirlikçiler hesap verene dek burada olmaya devam edeceğiz."