25 Eylül 2024 Çarşamba

George Floyd'un ölümünün 1. yılında Frankfurt'ta ırkçılık karşıtı eylem

George Floyd'un katledilmesinin 1. yılında Frankfurt'ta ırkçılık karşıtı yürüyüş düzenlendi.

ABD'de George Floyd'un polis tarafından katledilmesinin birinci yılında Almanya'nın Frankfurt kentinde ırkçılık karşıtı eylem dsenlendi.

"Black Power (Siyah Güç)" adlı Afrikalı bir gençlik oluşumu tarafından düzenlenen eyleme, aralarında Young Struggle'ın da olduğu çeşitli yerli ve göçmen gençlik örgütleri de destek verdi.

Frankfurt'un Gallus semtinde yapılan eylemde yapılan konuşmalarda, Almanya'da yaşanan ırkçı saldırılar lanetlendi. Konuşmada, yine tüm dünyada ve Almanya'da ırkçı saldırıların, kitlesel göçlerin, Akdeniz'de boğulan binlerce insanın, göçmen düşmanlığı ile ayrımcılığın temelinde emperyalizmin, kapitalizmin ve sömürgeciliğin olduğu vurgusu yapıldı. Irkçılığın ve göçmen düşmanlığının politik ve toplumsal sebeplerini ve bunun sistemle olan bağına değinilen konuşma sloganlar ve alkışlarla karşılandı.

Konuşmaların ardından kitle yürüyüşe geçti. Eyleme Revolutionerär Jugendbund (RJ), İngilizce "Adalet yoksa, barış da yok" yazılı pankart ile katıldı. En önde "Black Power Frankfurt" imzalı, "Kahrolsun emperyalizm, özgür ve birleşik Afrika" yazılı bir pankartın taşındığı eyleme, başta Afrikalılar olmak üzere, tümü gençlerden oluşan 500'ü aşkın kişi yürüyüşe katıldı.

Eylem boyunca, "Adalet yoksa barış da yok", "George Floyd bir cinayetti, her yerde direniş", "Hepimiz beraber faşizme karşıyız", "NSU üç kişilik değil", "Polis olmasaydı Frankfurt Nazilerden çoktan kurtulmuştu" sloganları sık sık atıldı.

Eylem, yapılan uzun bir yürüyüşün ardından, Frankfurt'ta göçmenlerin yoğun yaşadığı Höchst semtinde sona erdi.