30 Eylül 2024 Pazartesi

Gençlik örgütlerinden Tuzluçayır'da 20 Temmuz'a çağrı

Ankara'da Suruç'un 7. yılında 33 düş yolcusu için Güvenpark'ta adalet istenecek. Gençlik örgütleri Tuzluçayır'da "Suruç için adalet herkes için adalet" demek için 20 Temmuz'a çağırdı. 

Suruç katliamının 7. yılına çağrılar sürüyor.

Gençlik örgütleri Ankara Tuzluçayır mahallesinde bildiri bildiri dağıttı. Burada halka yönelik yapılan konuşmalarda Suruç katliamının nasıl gerçekleştiği ve faillerinin korunduğunu dikkat çekildi.

Konuşmada, "Bizler yüzlerce genç Kobanê'yi yeniden inşa etmek için, halkın yaralarını sarmak için yola çıkmıştık. Heybemizde devrimci dişlerimiz vardı. Düşlerimizi, devrimci gençliğin mücadelesini Amara'nın bahçesine gömmek istedi katiller. 7 yıldır 'Suruç için adalet herkes için adalet' diyoruz çünkü Suruç'tan sonra gerçekleşen katliamların da birbiriyle ilişkili olduğunu biliyoruz. Suruç'un failleri dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun ağzından kaçırdığı gibi devletin ta kendisidir. Devlet IŞİD ile işbirliği yaparak 33 düş yolcusunu katletmiştir" denildi.

Çalışma sırasında sık sık "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganı atıldı.

Gençlik öğütleri 20 temmuz'da "Suruç için adalet herkes için adalet" demek için 18.00'da Güvenpark'ta buluşmaya çağırdı.