1 Ekim 2024 Salı

Gençlik Örgütleri'nden İzmir'de 'Ulaşım Zammına Hayır' kampanyası

İzmir'de yapılan ulaşım zammını protesto eden Gençlik Örgütleri, "Ulaşım Zammına Hayır" şiarıyla kampanya başlattıklarını duyurdu. Açıklama yaparak kampanyanını startını veren Gençlik Örgütleri, zam geri çekilene kadar sokak sokak kampanyayı yürüteceklerini kaydetti. 

Genlik Örgütleri, İzmir'de yapılan ulaşım zammını protesto etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde, "Ulaşım zammı geri alınsın #90DakikamaDokunma" yazılı pankart ile "Ulaşım haktır satılamaz", "Aylık ulaşım kaç para? Yok ki bizde hiç para", "Tunç Soyer elini cebimizden çek", "Ulaşım zammı geri alınsın" dövizlerinin taşındığı eylemin metnini Arzu Sert okudu.  

'ASGARİ ÜCRETE AYLIK 304 TL, ULAŞIMA İSE 550 TL ZAM'
Bir yıldır düzenli olarak ulaşıma zam yapıldığını söyleyen Sert, ulaşım hakkının barınma, beslenme, yaşama hakları kadar temel hak olduğunu belirtti. Son zamla birlikte ulaşıma gün sonunda toplam 8 TL 92 kuruş harcandığını söyleyen Sert, "Bunu yaklaşık 30 gün boyunca tekrar eden işçinin toplam gidiş ve geliş ücreti ise 267.6 TL yapmaktadır. Aynı evde iki kişinin yaşadığı  düşünülürse toplam yaklaşık 550 TL yapmaktadır. İki kişilik bir ailenin kısaca cebinden aylık 550 TL çıkmaktadır ki bu tabloyu asgari ücrete yapılan zam ile karşılaştırdığımızda asgari ücret 2020 TL'den 2324 TL'ye yükselmiştir. Bu ise 304 TL etmektedir. Buradan çıkan sonucun reçetesi şudur, İzmir Belediyesi yaptığı zamla birlikte bu yıl asgari ücrete yapılan zammın üzerinde yükselişe gitmiş ve işçilerin açlık sınırının altında yaşatmaya, ezilen her kesimin sırtına daha fazla sefalet, açlık yoncası dikmiştir" dedi. 

'ULAŞIM ZAMMINA HAYIR' KAMPANYASI BAŞLATILDI
"Ulaşım zammına hayır" şiarıyla sokak sokak bir kampanya yürüteceklerini duyuran Sert, şöyle devam etti: "İBB önünden Tunç Soyer ve onun akabinde İBB Meclisi geri adım atana kadar burada olmaya ve en temel hakkımızı savunmaya devam edeceğiz. Burada çalışmamızın startını vermiş bulunuyoruz. Bu çalışma sadece gençliği ilgilendirmediği gibi bütün toplumsal kesimi ilgilendirmektedir. Ailelerimiz ile işçi, emekçi dostlarımız ile birlikte ulaşım zamları geri çekilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."