23 Eylül 2024 Pazartesi

Gençlik örgütlerinden Eskişehir'de eylem: Filistin direnişinin yanındayız

Siyonist İsrail'e direnen Filistin halkını Eskişehir'de selamlayan gençlik örgütleri, TC. devletinin  İsrail'in işbirlikçisi olduğunu bir kez daha teşhir etti. İsrail'le ilişkiler kesilene, emperyalist üsler kapatılana dek mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan gençlik örgütleri, Filistin halkının direnişini sahiplenmeye çağırdı.  

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Kaldıraç ve Gençlik Komiteleri Eskişehir'de siyonist İsrail'e direnen Filistin halkıyla dayanışma eylemi yaptı. "İsrail'le tüm ilişkiler kesilsin. Nehirden denize özgür Filistin" ve Filistin bayrağıyla Kanatlı AVM önünden Hamamyolu Yediler Parkına yürüdü.

Yürüyüş sırasında sık sık, "Nehirden denize özgür Filistin", "Direniş vuruyor Beyaz Saray titriyor", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Kahrolsun Amerikan emperyalizmi", "Gazze'de düşene dövüşene bin selam", "Direne direne direnişten zafere", "Kahrolsun İsrail siyonizmi" sloganları atıldı.

'SARAY REJİMİ DE İSRAİL'İN YANINDADIR, İŞBİRLİKÇİDİR'
Basın metnini okuyan Tutku Kırcalı, 75 yıldır Filistin topraklarını işgal eden siyonist İsrail devletinin karşısında, Filistin halkının haklı, meşru mücadelesinin yenilmez iradesini bir kez daha gösterdiğini kaydetti. Amasız fakatsız Filistin direnişinin yanında ABD emperyalizminin Ortadoğu'daki maşası İsrail'in karşısında olduklarını dile getiren Kırcalı, "Bugün saflar netleşmektedir. Bir tarafta NATO işbirlikçisi siyonist İsrail; hastaneleri,yerleşim yerlerini bombalarken çocukları, kadınları katlederken 'İsrail yalnız değildir' açıklamaları yapan ABD'nin ve emperyalist devletlerin desteğiyle hareket etmektedir, Ortadoğu'yu kendi çıkarlarınca yönetmek için halkları katletmektedirler. İsrail'i sözde kınayan ancak askeri, ekonomik, diplomatik, akademik, ticari tüm ilişkilerini devam ettiren TC devleti (saray rejimi) de İsrail'in yanındadır, işbirlikçidir" dedi.

'İSRAİL'E KARŞI FİLİSTİN HALKININ SESİNİ BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ'
Öte yandan onyıllardır süren işgale karşı mücadele etmekten vazgeçmemiş Filistin halkı, Aksa Tufanı operasyonuyla dünyanın dört bir yanındaki ezilen halklara, işçilere, direnenlere umut olduğunu, özgürlük mücadelesini bir adım öteye taşıdığını belirten Kırcalı, "Özgürlük mücadelesini bir adım öteye taşımıştır. Ürdün'den İngiltere'ye, İtalya'dan Venezuela'ya tüm dünyada halklar, Filistin direnişinin yanında, İsrail'in karşısında; meydanları doldurmuş, bu mücadeleye destek vermiştir. Biz bu mücadelen tarafız. Biz bu onurlu direnişten yana saf tutanlarız. Filistin'de işgal son bulana, siyonist İsrail devleti yıkılana dek; bölgemizde İsrail'le ilişkiler kesilene, emperyalist üsler kapatılana dek mücadelemiz edeceğiz. Emperyalistlerin karşısında sınıfımızın safında halkların mücadelesini büyüteceğiz. Herkesi bu özgürlük mücadelesinin bir parçası olmaya, katil İsrail'e karşı Filistin halkının sesini eylemlerle büyütmeye çağırıyoruz. İsrail'le bütün ilişkiler kesilsin, nehirden denize özgür Filistin!"