30 Eylül 2024 Pazartesi

Gençlik örgütleri Kartal'da Suruç için bildiri dağıttı

Suruç katliamının 7'inci yılında gençlik örgütleri, katillerden hesap sormak, Suruç için adalet mücadelesini büyütmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kartal'da Bankalar Caddesi'nde bildiri dağıtımı yapan gençler, 20 Temmuz günü Kadıköy'de yapılacak Suruç eylemine katılım çağrısında bulundu.

Suruç katliamının 7'inci yılında, "Suruç için adalet, herkes için adalet" çağrısıyla çalışmalar sürüyor.

Gençlik örgütleri 24 Haziran günü Kadıköy'de bildiri dağıtımı yaparak startını verdikleri çalışmalarına bugün Kartal'da devam etti.

İstanbul'un Kartal İlçesi'nde Bankalar Caddesi'nde bir araya gelen gençlik örgütleri, katliamın 7'inci yılı olan 20 Temmuz'da Kadıköy'de yapılacak eyleme katılım yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu.

Çağrı bildirilerini dağıtan gençler, halka yönelik konuşmalar yaptı. 33 düş yolcusu ve yoldaşlarının bir halkın yaralarını sarmak, kendi kaderini eline almış bir kentle dayanışmak için yola çıktığını hatırlatan gençler, Urfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaptıkları sırada IŞİD çetelerinin bombalı saldırısı yaşandığı hatırlattı. 33 düş yolcusunun bu saldırıda ölümsüzleştiği belirtilen konuşmada şu ifadelere yer verildi: "IŞİD Amed'de, Suruç'ta, Ankara'da yoldaşlarımızı katletti, devrimcileri katletti. Ancak devrimciler katliamlarla bitmedi, bitmeyecek. Bugün 33 düş yolcusunun yoldaşları olarak 'Suruç için adalet, herkes için adalet' çığlığını büyütmeye devam ediyoruz. Herkesi 20 Temmuz'da 'Suruç için adalet, herkes için adalet' demeye, 33 düş yolcusunu anmaya Kadıköy'e çağırıyoruz."

Bildiri dağıtımı sırasında sık sık, "Suruç için adalet, herkes için adalet", "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Suruç şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı.