23 Eylül 2024 Pazartesi

Gençlik örgütleri Eskişehir'den haykırdı: Arkadaşlarımız serbest bırakılsın

Eskişehir'de faaliyet yürüten Gençlik Komiteleri üyesi İbrahim Demiryürek'in de aralarında olduğu en az on kişinin sabah saatlerinde gözaltına alınmasına tepki gösteren gençlik örgütleri, direnişi büyüteceklerinin altını çizdi.

Sabah saatlerinde Ankara'da gerçekleşen gözaltı saldırıları Eskişehir'de protesto edildi. Birçok eve düzenlenen baskınlarla aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Semra Demir, Kaldıraç dergisi okuru Anıl Yeşiltepe, Partizan okuru Büşra Gerçek ve Eskişehir'de çalışma yürüten Gençlik Komiteleri'nden İbrahim Demiryürek'in de bulunduğu en az 10 kişi gözaltına alındı. 

Genclik örgütleri Eskişehir Kanatlı AVM önünde bir araya geldi, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi. Eylemde, "Gençliğin özgürlük mücadelesi baskı ve zorla zapt edilemez. Tüm arkadaşlarımı derhal serbest bırakılsın" pankartı açıldı.

Basın metnini okuyan Ceren Leventoğlu, Gençlik Komiteleri üyesi İbrahim Demiryürek'i. Eskişehir'de öğrenci intiharlarına, yurt ve yemekhanelerdeki insanlık dışı koşullara karşı mücadelesi ile tanındığını söyledi. Demiryürek'in ev baskınında darp edildiğini kaydeden Leventoğlu, "İbrahim bu şehrin sokaklarını adımlamaya başladığı ilk günden bu güne tüm sesiyle gençliğin mahkum edildiği yoksulluğu, geleceksizliği haykırdı. Yurtta, kampüste, sokakta gençliğin insanca yaşamak istiyoruz talebini yükseltti. Sıra arkadaşlarımızın katillerinden hesap sormak için düzenlenen her eylem ve etkinliğinörgütleyiciliğinde rol oynadı. İbrahim'in sözü sözümüzdür" dedi.

1 Mayıs'ın hemen öncesinde siyasi kırım operasyonları ile SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun ve Sude Çağlar'ın 7 aydır tutsak olduğunu hatırlatan Leventoğlu, Çağlar ve Koyun'un sözünün sözleri olduğunu kaydetti.

"AKP-MHP rejimini ise gençliğin özgürlük mücadelesine yönelttiği saldırılardan, yaşamlarımızın üzerinde kurduğu kuşatmadan, bizleri açlığa, yoksulluğa, geleceksizliğe, ölüme mahkum edişinden tanıyoruz" diyen Leventoğlu, "Açıktır ki baskılarla, tutuklamalarla, gözaltılarla gençliğin her geçen gün biraz daha yükselen öfkesi, direniş azmi korkuya çevrilmeye çalışılıyor" dedi.

Leventoğlu, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Saldırılarınız boşuna. İrademizi teslim alamazsınız, özgürlük mücadelemizi engelleyemezsiniz. Ne sokakları terk edeceğiz, ne bir adım geri atacağız. Tek kişi kalsak dahi rejimle uzlaşmayacak, direnişi büyüteceğiz. İbrahim, tüm arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!"