22 Eylül 2024 Pazar

Gençlik Komiteleri'nden Kadıköy'de eylem

"Düzenin çarkları kanımızda dönüyor" diyen Gençlik Komiteleri, hükümet ve sermayenin iş birliğiyle Erzincan'da 9 işçinin diri diri toprağa gömüldüğünü vurguladı. 

Gençlik Komiteleri, Erzincan İliç'te yerli iştiraki Çalık Holding olan Anagold'a ait Çöpler Altın Madeninde meydana gelen göçüğü Kadıköy'de protesto etti. "Onlar altın peşinde biz hayatlarımızın" pankartıyla Moda Sahne'den Mehmet Ayvalıtaş Parkına yürüyen gençler, sık sık "İşçilerin katili sermaye düzeni", "Düzenin çarkları kanımızla dönüyor" sloganları atıldı.

'9 MADENCİ DİRİ DİRİ TOPRAĞA GÖMÜLDÜ'
Yürüyüş sırasında yapılan konuşmalarda, "En az 9 madenci siyanürlü toprağın altında kaldı. Bu insanlar bir maliyet kalemi değil bu insanlar bir sayıdan ibaret değil. Eşimiz, dostumuz, arkadaşımız. Hükümet ve sermeye en az 9 madenci diri diri toprağa gömdü. Sesinizi çıkartın. Sessiz kalmayın. Ülke işçi cinayetlerine alışmayacak. Biz alışmayacağız" denildi.

Sokaklarda işçiler ve emekçiler için haykırmayı sürdüreceklerini vurgulayan devrimci genler, "Bu ülke işçi cinayetlerine alışmayacak. Biz alışmayacağız" ifadelerini kullandı.