23 Eylül 2024 Pazartesi

'Gençler bu devrime destek olsunlar'

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik işgal saldırılarını değerlendiren Kürt, Arap, Ermeni halklarından gençler, kadınlar, Türk devletinin işgal saldırılarıyla amacına ulaşamadığını kaydetti, "Direnişi büyüteceğiz" dedi.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılarına tepki gösteren bölge halkları; Rojava devrimini koruyacaklarını ve daha da geliştireceklerini dile getirdi.

ETHA'ya konuşan Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) üyesi Kürt halkından Ekîn Îsyan, katledilen İç Güvenlik Güçleri üyeleri ve sivilleri andı. Ekîn Îsyan saldırıların hedefini şöyle değerlendirdi: "Faşist Türk devleti günlerdir bütün kirli yöntemleriyle devrimimize saldırıyor. Kentlerimizi işgal etmek istiyor. Faşist Türk devleti bu saldırılarla korku ortamı yaratmayı hedefliyor. Özerk Yönetim'i ve
devrim kazanımlarını zayıflatmak istiyor" dedi.

ÎSYAN: ÖZEL SAVAŞ YÖNTEMLERİ YÜRÜTÜLÜYOR
Ekîn Îsyan Türk burjuva devletinin askeri saldırıların yanı sıra özel savaş yöntemleri de yürüttüğünü kaydetti: "Faşist Türk devletinin her seferinde kendisine başka yöntemler geliştirdiğinin farkındayız. Dêrazor'da Arap halkıyla QSD arasında yaratmak istediği çatışma ya da Özerk Yönetimi bölgeden çıkarma planları tutmadı. Gördü ki Arap aşiretler QSD'ye destek verdi, 'Biz QSD'yiz' dedi. Planları istediği gibi olmayınca, amaçladığına ulaşamayınca bu yeni saldırıyı başlattı. Altyapıyı zayıflatmak istedi. Halkımızın çareyi göç etmekte bulması için onları çaresiz bırakmak istedi. Bu amacı da tam olarak yerine gelmedi."

Özellikle gençlerin bu devrimden uzak olmadığını vurgulayan Ekîn Îsyan, "Gençler, bu devrimin içinde büyüdüler, gerçeği yaşımın içinde öğrendiler. Biz Rojava'nın çocukları olarak öğrendik. Gözümüzü açtığımızda saldırılar vardı. Sadece Türk devletinin de değil, kapitalist, emperyalist devletler olsun faşist BAAS rejimi vs olsun saldırıyordu. Kürt, Arap, Ermeni, Türkmen, Çerkez bütün halklara yönelik saldırılar gerçekleştiriliyordu. Bu yüzden de artık bu saldırılar bizi korkutmuyor. Faşist Türk devleti iyi bilsin ki; biz buradayız ve topraklarımızın savunması için hazırız. Her alanda sesimizi yükselteceğiz" dedi.

'BU TOPRAKLARIN ÇOCUKLARI OLARAK BURADAYIZ VE BURADA KALACAĞIZ'
CKŞ olarak devrimi savunacaklarını kaydeden Ekîn Îsyan, "Devrimci Komünist Gençler ve genç kadınlar olarak bu toprakların çocukları olarak buradayız ve burada kalacağız. Devrimimizin savunmasını alacağız ve direneceğiz" ifadelerini kullandı.

Ekîn Îsyan gençlere şu çağrıyı yaptı: "Türkiye'deki, Bakur Kürdistan'daki, Ortadoğu'daki, Avrupa'daki gençler bu devrime destek olsunlar. Bu saldırılara karşı dursunlar. Bu saldırılara karşı sadece silahla durulacak anlamına gelmiyor. Sesimiz, sloganımız, alkışımız bu işgalciliği yenecektir. Bu yüzden diyoruz ki herkes yönünü bu devrime dönsün. Bu devrimi savunsun."

Ekîn Îsyan Filistin'deki direnişi, "Filistin de devrimcilerin ve halkın işgalci İsrail'e karşı başlattığı ayaklanmayı selamlıyoruz. Diyoruz ki; Her zaman sizinleyiz" sözleriyle selamladı.

XALEF: KADINLAR SALDIRILARA KARŞI EYLEME GEÇMELİ
Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları değerlendiren JKŞ üyesi Arap halkından Betul Xalef, "Su istasyonlarını vurdular, suyumuz kesildi. Mazot kesildi. Bunların hepsi halkın iradesini kırmak için yapılıyor. Uçaklar her yeri bombaladı. Kadınlar sembol oldukları için tecavüz, zulüm, kaçırma vb yöntemler uygulanıyor. Kadınlar askeri alanda da, evlerin içinde de sembol oldukları için kadınlara yönelik saldırılar gerçekleştiriliyor" dedi.

Betul Xalef, kadınlara saldırılara karşı eyleme geçme çağrısı yaptı.

ARDEMİYAN: TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKMAYACAĞIZ
Ermeni genç kadın Mary Ardemiyan, "Türk devletinin Rojava Kürdistanına yönelik saldırılarını kabul etmiyoruz. Türk devleti Kürt, Ermeni, Süryani, Asuri halkları buradan çıkarmak ve burayı ele geçirmek istiyor. Elektrik ve su istasyonlarını, hastaneleri bombaladı. Qamişlo, Kobanê, Ayn Îsa'yı ve her yeri vurdular"dedi.

Mary Ardemiyan, şöyle devam etti: "Bütün dünya halklarını Rojava Kürdistanı'na yönelik saldırılara karşı eyleme geçmeye çağırıyoruz. Bizlerde Rojava'daki halklar olarak direneceğiz, topraklarımızdan çıkmayacağız."

MELKONYAN: ERMENİ GENÇLER OLARAK TOPRAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ
Ermeni gençlerden Melkon Melkonyan ise "Türk devleti Rojava'yı yok etmek istiyor. Sadece Kürt halkına değil Arap, Ermeni, Süryani, Asuri tüm halklara saldırıyorlar" dedi.

Melkonyan, "Ermeni gençler olarak saldırılara karşı topraklarımızı savunmaya hazırız" ifadelerini kullandı.