24 Eylül 2024 Salı

Gebze'deki nöbet yine engellendi

Tutuklu yakınlarının Gebze Hapishanesi önünde yapmak istediği eylem, valilik kararı nedeniyle bugün de engellendi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için tutsak ailelerinin Gebze Hapishanesi önünde başlattığı nöbet eylemi 12. gününde. 
 
Sabah İstanbul'dan yola çıktıklarında Dolapdere'de polis tarafından durdurulan ailelere GBT yapıldı. Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde yeniden durdurulan aileler, bir kez daha kimlik kontrolünden geçirildi. Polis, valiliğin yasak kararını gerekçe göstererek ailelerin geçişini engelledi. Bunun üzerine aileler, yürüyerek gitmek istedi. Ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Musa Piroğlu, Serpil Kemalbay ve çok sayıda kişi eşlik etti. 
 
Bir şekilde engelleri aşan aileler, hapishanenin arkasında bulunan alanda bir araya gelmek istedi, ancak buna da izin verilmedi. Polise tepki gösteren aileler, "Siz yasayı dinliyor musunuz? Dün bizi coplarla alandan çıkardığınızda yasa neredeydi? Siz kimsiniz bizim önümüzü kesiyorsunuz?Biz anneyiz anne. Nerede hak hukuk, gösterin oraya gidelim. Yeter artık bizim çocuklarımız ölüyor. Biz çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Biz burada oturacağız" dedi.
 
Polis, gazetecilerin görüntü ve fotoğraf çekmesine de izin vermeyerek, bir alanda alıkoydu. GBT kontrolü yapan polis, aileler alandan uzaklaştırılıncaya kadar gazetecileri bırakmadı.