23 Eylül 2024 Pazartesi

Gebze Kaymakamı grevci Baldur işçilerinin brandasının kaldırılmasını istedi

Baldur Süspansiyon fabrikasında hakları için 40 gündür grevde olan işçilerin taleplerini duymayan Gebze Kaymakamı, işçilerin yağıştan ve soğuktan korunmak için kullandıkları brandadan rahatsız oldu.

Gebze Kaymakamı, grevdeki Baldur işçilerinin yağıştan ve soğuk havadan korunmak için grev çadırının yanına gerdiği brandanın kaldırılmasını istedi. Kaymakamlığın talimatının ardından "Brandayı kaldırmazsanız grev çadırını kaldırırız" diyen yetkililer işçilere brandayı söktürttü.

Evrensel'in haberine göre; Kocaeli Çayırova'da bulunan Baldur Süspansiyon fabrikasında çalışan işçiler, daha iyi çalışma koşulları ve sendikal haklarının tanınması talebiyle çıktıkları grevde 40'ıncı güne girdi. 40 gündür işçilerin en temel demokratik talepleri karşısında sus pus olan Gebze Kaymakamlığı, bugün aldığı kararla grev çadırının yanındaki brandanın sökülmesini, aksi takdirde çadırın kaldırılmasını istedi. Grevdeki işçiler, brandayı yağıştan ve soğuktan korunmak için çadıra germişti.

Gebze Kaymakamı, grevdeki Baldur işçilerin yağıştan ve soğuktan korunmak için kullandıkları brandadan rahatsız oldu.

PATRONA YAPTIRIM YOK, İŞÇİNİN SEMAVERİ BİLE GÖZE BATIYOR
Kaymakamlığın bu kararına tepki gösteren Baldur işçileri, "Baldur patronu yaya yolunu işgal ederek fabrikanın etrafına çit ördü. O da şikayet edilmiş ama patrona bir şey diyen olmadı. Bugün bize yönelik bu tutum doğru değildir. Biz çözümden yanayız, anayasal hakkımızı istiyoruz. Baskılar ile bu mücadele bitmez. Anlaşma ancak işçilerin talepleri kabul edildiğinde sağlanabilir, baskı ile değil" dedi.

İşçilerin çay demlemek için kullandıkları semaverin de yoldan kaldırılması istendi. Fabrikanın ücra bir köşede olduğunu hatırlatan işçiler, "Buradan normalde araç bile geçmez ama istedikleri şey baskı yapmak ve bunun yollarını aramak. Semaveri kaldırdık, şimdi ne oldu, mücadele azmimiz mi bitti? Hayır, kazanmak için dünden daha çok mücadele edeceğiz" dedi.

PATRONUN İSTEĞİ 1 GÜNDE ÇÖZÜLÜYOR, İŞÇİ 5 YILDIR BEKLETİLİYOR
Sendikalaşma mücadelelerinin 5 yıla yakın süredir devam ettiğini hatırlatan işçiler, "Branda için dün dilekçe verilmiş, bugün de söktürüldü. Keşke herşey bu kadar hızlı olsa. Patronun isteği bir günde çözülüyor, işçinin isteği 5 yılda çözülemiyor. Başka söze gerek yok" dedi.