24 Eylül 2024 Salı

Gebze Hapishanesi önündeki nöbet 3. gününde

İmralı'daki tecridin kaldırılması için açlık grevinde olan tutsakların ailelerinin Gebze Hapishanesi önünde başlatığı nöbet eylemi üçüncü gününde. Hapishane önünde bir araya gelen aileler polis müdahale ederek, oturma eylemi yapmalarını engelledi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan tutsakların Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde başlattığı nöbet eylemi devam ediyor.
 
9 Nisan'da nöbete başlayan ve iki kez gözaltına alınan aileler, hapishane yakınında eylemlerini sürdürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul il ve ilçe örgütlerinin yöneticileri, aileleri ziyaret etti.
 
Ziyaret sırasında hapishane önüne geçmek isteyen aileler, polis tarafından durduruldu. Polis, valiliğin yasak kararı olduğunu ileri sürerek, saldırı tehdidinde bulundu. Ailelerin kararlı duruşu üzerine, polis müdahale etti. Kısa bir arbede yaşandı. HDP Milletvekili Tuna Çelik'in polisle görüşme yaptı ancak ailelerin oturma eylemi yapmasına izin verilmedi.
 
Aileler, her gün saat 12:00'da hapishane önünde bir araya gelerek eylemlerini sürdürmeye devam edeceklerini belirterek HDP Gebze İlçe Örgütü'ne geçti.