25 Eylül 2024 Çarşamba

Gazetecilerin de yargılandığı 'Efrin davası' ertelendi

Efrin'e yönelik operasyona ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle gazeteciler Hayri Demir ve Sibel Hürtaş'ın yargılandığı dava yine ertelendi.

Türkiye'nin Efrin'e düzenlediği saldırıya ilişkin sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek dava açılan 11 kişinin yarılandığı davanın 6. duruşması Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Yargılanan 11 kişi arasında yer alan gazeteciler Hayri Demir ve Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş, paylaşımlarının yeni yargı reformu çerçevesinde de gazetecilik faaliyeti olarak değerlendirildiğini belirterek yurt dışına çıkış yasaklarının kaldırılmasını ve beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığı'ndan beklenen 301. Madde'den soruşturma izninin gelmediği gerekçesiyle duruşmayı 26 Mart 2020'ye erteledi. Gazetecilerin yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebi de mahkeme tarafından reddedildi.

10,5 YIL HAPİS CEZASI TALEP EDİLİYOR
Gazeteciler Demir ve Hürtaş hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "örgüt propagandasını basın yoluyla yapma" iddiasıyla 10,5 hapis cezası isteniyor. Geçtiğimiz mart ayında görülen duruşmada savcı, 301. Madde'den de yargılanmalarını istemişti. Mahkeme heyetinin savcılığın talebini kabul etmesinin ardından soruşturma izni için dosya Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.