23 Eylül 2024 Pazartesi

Gazeteci Kanbal'ın 301'den yargılanması istendi

Gazeteci Ahmet Kanbal'ın "zincirleme örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, 301. maddeden dava açılması için Adalet Bakanlığı'ndan izin istedi.
Mezopotamya Ajansı muhabiri Ahmet Kanbal'ın "zincirleme örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davanın 3. duruşması İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kanbal ve avukatları Erdal Kuzu ile Ali Kahraman, Mardin'den SEGBİS ile duruşmaya katıldı.
 
Savcı, iddialarını yinelerken, Kanbal'ın avukatları suç olarak nitelendirilen sosyal medya paylaşımlarının ve haberlerin ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Avukat Kuzu, Kanbal'ın Efrin operasyonu üzerine yaptığı paylaşımların iddia edilen suçlamaya uygun olmadığını vurgulayarak beraatını istedi.
 
Daha önce verdiği ifadesini yineleyen gazeteci Kanbal, yaptığı paylaşım ve haberlere yaptığı yorumların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, beraatını istedi.
 
ADALET BAKANLIĞI KARARI BEKLENECEK
 
Mahkeme heyeti, davanın 5237 sayılı TCK'nin 43/1., 53. ve 63. maddelerinden değil 301'den devam edilebilmesi için Adalet Bakanlığı'na izin istemek üzere yazı yazılmasına karar verdi.