30 Eylül 2024 Pazartesi

Gazeteci Doğru'nun elinde silah olmadığı tespit edildi

Kobanê eylemleri sırasında, "Bir elinde kamera diğer elinde silahla ateş ettiği" ileri sürülerek hakkında dava açılan gazeteci Rojhat Doğru'nun çektiği görüntüleri inceleyen bilirkişi, Doğru'nun yaralandığını ve elinde silah bulunmadığını kaydetti. 

Kobanê eylemleri sırasında tanık Rıdvan Özdemir'in, "Bir elinde kamera diğer elinde silahla ateş ettiğini" ileri sürdüğü gazeteci Rojhat Doğru hakkında, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "Kasten yaralama", "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla açılan davanın yedinci duruşması Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu olduğu Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'den SEGBİS üzerinden katılan Doğru ve avukatı Resul Tamur duruşmada hazır bulundu.

Gelen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada mahkeme başkanı, dosya da bulunan olay yeri ve anına ilişkin görüntülerin incelenmesi dair talebin yerine getirilerek bilirkişi raporunun hazırlandığını belirtti. Görüntülerin incelenmesi sonucu hazırlanan bilirkişi raporunun sonuç kısmında, CD içerisindeki videoda Doğru'nun yaralandığı ve kameranın kadrajına girdiği bölümde elinde herhangi bir silah ve kesici alet olmadığının tespitine yer verildi.

İddia makamı, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için dosyanın tevdii talebinde bulunurken, Doğru'nun avukatı Resul Tamur, görüntülere ilişkin hazırlanan bilirkişi raporuna dair savunmaları için süre istedi.

Mahkeme heyeti, iddia makamı ve avukat Tamur'un talepleri doğrultusunda duruşmayı 13 Ekim'e erteledi.