23 Eylül 2024 Pazartesi

Gazeteci Barış Pehlivan tahliye edildi

Gazeteci Barış Pehlivan hakkındaki denetimli serbestlik hakkı tanınarak tutuklu bulunduğu Maltepe Hapishanesinden tahliye edildi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan 3 aylık tutukluluğun ardından tahliye edildi. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunan Hakim Ömer Faruk Aydıner'in şikayetinden vazgeçmesinin ardından davanın düşmesi üzerine Pehlivan hakkındaki denetimli serbestlik dilekçesi Maltepe Hapishanesi teslim edildi. Ardından tahliye kararı verilen Pehlivan, Maltepe Hapishanesi önünde açıklama yaptı.

İktidarın yargı sisteminin sonucu olarak 3 aydır tutuklu olduğunu söyleyen Pehlivan, "Hak ettiğim denetimli serbestlik hakkını bana çok gördüler. Yargıdaki çürümüşlüğün yanında okyanusta kum tanesi kadar kalıyor. Türkiye'de gazetecilere olan baskıları çözmüyor. Benimki sadece küçük simge. Umarım böyle süreçleri daha az yaşadığımız Türkiye'ye kavuşuruz. Dün nasıl gazetecilik yaptıysam yine aynı gazeteciliği yapmaya devam edeceğim. Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.