23 Eylül 2024 Pazartesi

Gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

Gazeteci Ayşenur Arslan hakkında Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler nedeniyle soruşturma başlatıldı ve Arslan evinden gözaltına alındı. İfade işlemleri için İstanbul Adliyesine götürülen Arslan, ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ayşenur Arslan hakkında "terör örgütü propagandası yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından resen soruşturma başlattı ve Arslan evinden gözaltına alındı.

1 Ekim Pazar günü saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen bombalı eyleme ilişkin Halk TV'deki "Medya Mahallesi" programında konuşan Ayşenur Arslan, "Belki o kendisini patlattı denilen kişi, terörist, üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki… Gelip hiçbir şey yapamadan… Efendim 'İşte bir PKK'lı teröristin öcünü alıyorlarmış.' Yahu hiçbir şey yapamadan ölünmez. Her şeye bana sorarsanız aykırı. Durup dururken kendisini patlatmış… Ama esas olarak geçin onu bu benim -hem çok film izlerim hem de Türkiye'de yaşıyorum- aklıma takılan şeylerden birisiydi. İddia da edemem elbette. Bir fantezi olarak görüp geçin. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek… Neden Ankara'da bir araba… O kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız, düz kontak yapacaksınız, bombayı [yükleyip] gideceksiniz. Ankara'da bunu yapmak varken neden Kayseri'de birini öldürerek [yapıyorsun]… Nedir yani" ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler sonrası Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Ayşenur Arslan'ı hedef alarak kanal hakkında inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

Şahin'in açıklamasından sonra Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu da Arslan'ın sözleri için "talihsiz" deyip "Medya Mahallesi" programını sonlandırdıklarını duyurmuştu.

Arslan, ifade işlemi sonrası serbest bırakıldı.