1 Ekim 2024 Salı

Garibe Gezer'in hesabındaki para tutsaklara paylaştırıldı

Sistematik fiziksel, psikolojik ve cinsel işkence sonrası intihara sürüklenerek katledilen Garibe Gezer'in hapishane hesabında kalan para, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan tutsaklara pay edildi.

Hapishanelerdeki hak ihlalleri, işkence ve katliam politikaları ağırlaşarak devam ederken, içeride ve dışarıda dayanışma büyütülmeye devam ediyor. Tutsaklara para yatırmanın, onlarla dayanışma göstermenin sıkça gözaltı ve tutuklama sebebi yapıldığı son dönemde, gördüğü sistematik psikolojik, fiziksel ve cinsel işkence sonrası intihara sürüklenerek katledilen Garibe Gezer'in hapishane hesabında kalan son para, Elazığ ve Kandıra hapishanelerindeki ağır müebbet hapis cezası verilen tutsaklara paylaştırıldı.

Hesapta kalan para Garibe Gezer'in ailesi tarafından Kocaeli Kandıra 1 No'lu F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde Gezer'in katledilmesine tanık olan Deniz Tepeli, Gezer'in ölümü sonrasına hücresine yerleştirilen Bahar Demir ile Remziye Vatansever'e; Garibe Gezer'in erkek kardeşinin de kaldığı Elazığ Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde ise İsmail Yılmaz ve Mesut Gökhan'a pay edildi.