21 Eylül 2024 Cumartesi

Gamze Açar davası yine ertelendi

Ankara'da tecavüze uğradıktan sonra şüpheli şekilde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Gamze Açar'ın katledilmesine ilişkin görülen davanın duruşması bir kez daha ertelendi. 

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 7 Kasım 2020'de iş görüşmesi için gittiği bir otelde tecavüze uğrayan, ardından otelin 5'inci katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren 17 yaşındaki Gamze Açar'ın faillerden tutuklu yargılanan Rıza Doğan, Mustafa Emre Demiral, Mehmet Doğan, Emre Eker ile tutuksuz yargılanan Hüseyin Emre Gürgen'in, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "kasten öldürme" suçlarından yargılandıkları davanın 6. duruşması Ankara Batı Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Gamze'nin annesi ile avukatı katılırken, tutuklu yargılanan failler ile avukatları da salonda hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Hüseyin Emre Gürgen ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, tutuklu yargılanan failler klasik erkek savunmaları ile tahliye talebinde bulundu. Faillerin avukatı ise tevsii tahkikat (kovuşturmanın genişletilmesi) talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Adli Tıp Kurumu'na (ATK) yazılan müzekkerenin yanıtının beklenmesine ve akıbetinin sorulmasına karar vererek, fail avukatlarının tevsii tahkikat talebinin dosyanın esasına katkı sunmadığı nedeniyle reddine karar verdi.

Tutuklu faillerin tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme bir sonraki duruşmayı 14 Haziran'a erteledi.