25 Eylül 2024 Çarşamba

Galatasaray Meydanına çıkan Cumartesi Anneleri gözaltında

AYM'nin ihlal kararı sonrası 942'nci haftada bir kez daha Galatasaray Meydanına çıktı. Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri, "Galatasaray bizimdir bizim olacak" diyr haykırdı.

Cumartesi Anneleri, 942. haftada bir kez daha Galatasaray Meydanındaydı. Cumartesi Anneleri'nin meydana çıkması öncesi CHP Beyoğlu İlçe Örgütü, "Hakikat ve adalet peşinde olan Cumartesi Anneleri'nin yanındayız" pankartı sallandırdı ve Ahmet Kaya'nın Beni Bul Anne şarkısı açıldı. Cumartesi Anneleri meydana çıkar çıkmaz ablukaya alındı ve gazeteciler darp edilerek alandan uzaklaştırıldı.

Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri, "Galatasaray Meydanı bizimdir bizim olacak" sloganı attı ve AYM'nin ihlal kararını hatırlattı.

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Gözaltına alınanlar şu şekilde: Hanım Tosun, Hanife Yıldız, Ali Ocak, Besna Tosun, Mikail Kırbayır, Feyyaz Yaman, Gülseren Yoleri, Faruk Eren, İrfan Bilgin, Hasan Karakoç, Kenan Yıldızerler, Zekine Türkeri, Arzu Aksakal.

GAZETECİLER DARP EDİLDİ
Polisin gözaltı saldırısı sonrası Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Musa Piroğlu basın açıklaması yapmak istedi. Açıklama yapmasına izin verilmeyen Piroğlu ve gazeteciler darp edildi.

PİROĞLU: KAYBEDENLERDEN HESAP SORACAĞIZ
Piroğlu, bir süre devam eden tartışmanın ardından kısa bir açıklama yaptı. AYM'nin ihlal kararı üzerinde duran Piroğlu, kayıpların hala devam ettiğini vurgulayarak Kürt iş insanı Zeki Oğuz'u hatırlattı. Piroğlu, "Biz kayıplarımızı ararken bu kayıpları yaratan sistemin, çürümüş düzenin de son bulmasını istiyoruz. O yüzden annelerin söylediği açıktır. Galatasaray Meydanı bizimdir ve biz Galatasaray Meydanında kalmaya, burada sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Kayıpları da bulacağız, kaybedenleri de bulacağız ve onlardan hesap soracağız."

Gözaltına alınanlar ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.