25 Eylül 2024 Çarşamba

Fransa SKB: Ebru Timtik'in talepleri kabul edilsin

Fransa SKB, ölüm orucu direnişinde olan avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal'ın taleplerinin kabul edilerek, tahliye edilmesini istedi.

Fransa Sosyalist Kadınlar Birliği, adalet talebiyle ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik'in taleplerinin kabul edilmesi için açıklama yaptı.

Strasbourg Kemeri önünde bir araya gelen SKB ve ACTIT üyeleri, Ebru Timtik'in zorla müdahale tehdidi altında tutularak ölüme terk edildiğini belirtti.

Fransa SKB adına yapılan konuşmada, Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in ölüm orucunda yaşamını yitirdikleri hatırlatılarak, "Ebru Timtik'in adalet mücadelesini görmezden gelen saray rejimi ezilen tüm kesimleri yasaklar, tutuklamalar ile susturmaya çalışıyor. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmayı aileerkil demagojisi ile meşrulaştırmayı marifet sayıyor"

Timtik ve Ünsal'ın, dirhem dirhem eriyen bedenleri ile direnişlerini sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, ATK'nın "cezaevinde kalamaz" raporlarına rağmen tahliye edilmeyerek ölüme mahkum edildikleri de belirtildi. 

Açıklamada, "Bizler başta Ebru Timtik olmak üzere ölüm orucu sürdüren devrimcilerin taleplerinin derhal kabul edilerek salıverilmesini istiyoruz" denildi.