25 Eylül 2024 Çarşamba

Fransa Charles de Gaulle savaş gemisini Doğu Akdeniz'e gönderiyor

Cumhurbaşkanı Macron, Charles de Gaulle adlı uçak gemisini birçok savaş jeti ve denizaltıyla birlikte "savaşa hazır" bir şekilde yeniden Doğu Akdeniz'e gönderme kararı aldı.

Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliğin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Charles de Gaulle adlı uçak gemisini bölgeye gönderiyor.

Fransa ve Yunanistan medyasına göre, Fransız filosunun amiral gemisi olan Charles de Gaulle, yakın zamanda bölgeye tam askeri yük ile gelecek. Charles de Gaulle'ye Fransız Donanması'na ait gemiler ve denizaltılar eşlik edecek.

Charles de Gaulle, Toulon Limanı'ndan "savaşa hazır" durumda ayrıldı. Fransa'nın eski başbakanlarından Charles de Gaulle'un adını alan 261 metrelik ve 42 bin 500 tonluk geminin askeri yükü Rafale savaş jetleri, radar ve füzelerle birlikte denizaltısavarlarından oluşuyor. Gemide elektronik takip, hedefleme ve müdahale etme sistemlerinin de olduğu belirtildi.

Türkiye iki gün önce yeni bir Navtex ilanıyla sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki faaliyet süresini uzatmıştı.